Politiikka

Merkillisyydet neuvottelukierroksella jatkuvat – Teknologiateollisuus julkisti Teollisuusliiton kanssa solmimansa sopimuksen sähkömiehille

Teollisuuden sähkömiehet työskentelevät vaativissa oloissa.
Teollisuuden sähkömiehet työskentelevät vaativissa oloissa.
Teollisuuden sähkömiehet työskentelevät vaativissa oloissa.

Merkillinen työmarkkinakierros sai vauhtia perjantaina puoliltapäivin, kun Teknologiateollisuus julkisti yhdessä Teollisuusliiton kanssa solmimansa sopimuksen Sähköliiton teollisuudessa työskenteleville jäsenille. Teollisuuden sähkömiehet ovat olleet lakossa jo jonkin aikaa.

Teknologiateollisuus lähetti Sähköliiton hallitukselle osoitetun kirjeen, jonka se myös julkaisi samantien. Kirje pitää sisällään sähkömiehille neuvotellun sopimuksen, jonka sanotaan olevan prikulleen sama kuin Sähköliiton sopimuksen. Kysymys on Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton hiljattain solmimasta työehtosopimuksesta, jonka sähkömiehiä koskeva osio on luettavissa tästä.

Pikaisella tarkastelulla näin onkin, vaikka Sähköliitto pyrkiikin kiistämään asian. Liiton kotisivuilla löytyy asiaan liittyvä teksti, josta poiminta:

”Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat julkisesti vakuutelleet, että sähköalan työntekijöiden työehtoja ei oltaisi heikentämässä sovitulla järjestelyllä. Tämä ei valitettavasti pidä paikkaansa. Kaikki keskeiset työehdot tulevat työehtosopimuksesta. Saamamme tiedon mukaan metallin sopimukseen on lisätty sähkötöihin liittyviä pykäliä Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välisestä sopimuksesta. Sekään ei takaa työehtojen säilymistä ennallaan.”

Teollisuuden Sähkömiesten lakon aiheuttanut ristiriita näkyy hyvin Teknologiateollisuuden julkaisemassa sopimuksessa hyvin. Demokraatti julkaisee alla kokonaan Teknologiateollisuuden julkaiseman tiedotteen. Sen on allekirjoittanut työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen. Julkistus tuli sen jälkeen, kun Sähköliitto oli julkaissut Inkeroiselle lähettämänsä avoimen kirjeen.

Sähköalojen ammattiliitto ry:n hallitukselle ja tiedotusvälineille

Sähköalojen ammattiliitto ry:n edustajien mukaan liitolla on epävarmuutta siitä, aikovatko Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry sisällyttää sähköalan työntekijöitä koskeneet palkkamääräykset työehtosopimukseensa kattavasti ja turvaavasti niin, että työntekijöille ei aiheudu ansionmenetystä tai työehtojen heikkenemistä.

Vaikka Teknologiateollisuuden ja Teollisuusliiton saavuttamaa neuvottelutulosta ei ole vielä käsitelty Teollisuusliiton valtuustossa, ovat liitot päättäneet julkistaa uudet työehtosopimusehdot ja Teknologiateollisuus saattaa ne Sähköliiton hallituksen jäsenten tietoon.

Sähköalan työntekijöiden työehdot vastaavat kaikilta osin entisiä Sähköliiton solmimia työehtoja. Työntekijöiden asema on täysin turvattu.”

 

 

 

 

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat