”Olemme helpottuneita” – Metropolia välttyi irtisanomisilta: Osa-aikaisuudet lisääntyvät

Kari Hulkko
Ammattikorkeakoulu Metropolia hakee 7,6 miljoonan euron säästöjä.
Kari Hulkko
Ammattikorkeakoulu Metropolia hakee 7,6 miljoonan euron säästöjä.
Kari Hulkko
Ammattikorkeakoulu Metropolia hakee 7,6 miljoonan euron säästöjä.

Ammattikorkeakoulu Metropolia ei irtisano henkilöstöään. Yt-neuvottelujen tuloksena väkeä vähennetään pääosin luonnollisen poistuman kautta sekä osa-aikaistamalla henkilöstöä. Myös opettajien työajan suunnittelua uusitaan.

Metropolia laskee, että näin säästetään 7,6 miljoonaa euroa vuosina 2016–2018.

Osa-aikaistamisen vaikutus on enintään 42 henkilötyövuotta, josta 30 henkilötyövuotta koskee opetustoimintaa ja 12 korkeakoulun yhteisiä palveluja. Metropolialla on henkilökuntaa 1 050, josta opettajia on 670.

– Olemme helpottuneita siitä, että vältymme irtisanomisilta, vaikka osa-aikaistamisellakin on henkilökohtaisia vaikutuksia. Saimme henkilökunnalta myös arvokkaita ideoita ja ehdotuksia Metropolian toiminnan uudistamiseksi ja taloustilanteemme parantamiseksi, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola kiittelee.

Metropolia on säästänyt jo ennakolta vuosina 2014–2015 valtion rahoituksen vähentyessä. Kustannuksia vähentää myös toiminnan keskittyminen neljälle kampukselle. Lisäksi ammattikorkeakoulu etsii uusia rahoituslähteitä.

– Näillä ratkaisuilla pyrimme turvaamaan ammattikorkeakoulumme laadukkaan ja tuloksellisen toiminnan tulevaisuudessa, Konkola toteaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat