Talous

Meyer tuplaa investointinsa Turun telakkaan – Pron Malinen: ”Hieno uutinen”

lehtikuva / tapani mylly
Meyerin Turun telakka kasvattaa investointejaan 75 miljoonasta eurosta 185 miljoonaan euroon.
lehtikuva / tapani mylly
Meyerin Turun telakka kasvattaa investointejaan 75 miljoonasta eurosta 185 miljoonaan euroon.
lehtikuva / tapani mylly
Meyerin Turun telakka kasvattaa investointejaan 75 miljoonasta eurosta 185 miljoonaan euroon.

Meyerin Turun telakka kasvattaa investointejaan.

Yhtiö lisää investointinsa aiemmin kerrotusta 75 miljoonasta eurosta 185 miljoonaan euroon. Uusiin investointeihin sisältyy muun muassa uusi levyosavalmistuslinja sekä uusi profiiliosavalmistuslinja. Linjat toimittaa suomalainen Pemamek.

Uudet investoinnit valmistuvat vuoden 2019 alkuun mennessä ja auttavat kasvattamaan telakan tuotantokapasiteettia. Meyer Turku aikoo kasvattaa telakan tuotannon kolminkertaiseksi vuoden 2014 tasosta.

– Rakennamme Turun telakasta modernia laivankoontitehdasta. Meillä on investointien valmistuttua yksi maailman moderneimmista ja tehokkaimmista runkotuotannoista, joka mahdollistaa tuotantomme lisäämisen, runkotuotannon johtaja Mika Heiskanen sanoo.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen. (Kuva: Lehtikuva)

Investointiuutista kiittelee myös Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen, joka näkee siinä merkin siitä, että Suomessa kannattaa investoida korkean osaamisen aloihin.

– Hieno uutinen vahvalle perusteollisuuden sektorille. Puheet siitä, että perusteollisuudella ei ole edellytyksiä toimia Suomessa, ovat vailla pohjaa, Malinen kommentoi.

Moderni laivankoontitehdas rakentuu vuosien 2018–2019 aikana.

Monen suomalaisyrityksen mielestä valmistaminen Suomessa on kallista, eikä tänne kannata investoida. Saksalaisomisteinen Meyer toimii täysin päinvastoin.

– Meyer Turku investoi tuottavuuden ja kilpailukyvyn kasvuun, jatkaa Malinen.

– Vahva ja kilpailukykyinen teollisuus synnyttää ympärilleen parhaassa tapauksessa laajan ja monipuolisen yritysverkoston, jonka kanssa yhteistyössä voidaan tehokkaasti vastata kansainväliseen kilpailuun, hän arvioi.

Puheet siitä, että perusteollisuudella ei ole edellytyksiä toimia Suomessa, ovat vailla pohjaa.

Uutinen investoinneista saa telakan pääluottamusmiehen Osmo Salon myhäilemään tyytyväisenä.

–  Investoinneilla on positiivisia vaikutuksia henkilöstöön. Henkilöstöä ja luonnollisesti myös asiantuntijoita tarvitaan. Ollaan tyytyväisiä, että ihmiset saavat työpaikkoja.

Telakan toimitusjohtaja Jan Meyer arvioi toukokuussa 2017 Turun Sanomille, että telakan työntekijöiden määrä kasvaa yli 2 000:een ja työllistämisvaikutus noin 20 000:een vuoden 2018 loppuun mennessä.

Tulevaisuuden näkymiä pääluottamusmies pitää valoisina.

– Kun satsataan tuotantokalustoon, se on paras tapa turvata tuotannon jatkuvuutta ja pysyä kehityksen kärjessä, Salo sanoo.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat