Urheilu

Mick Schumacher jatkaa isänsä jalanjäljissä – kisaa Euroopan mestaruudesta

F1-legenda Michael Schumacherin poika Mick ajaa viikonvaihteessa formula 3:n Euroopan mestaruudesta.

Mick Schumacher johtaa sarjaa 49 pisteellä ennen kauden kymmenettä ja viimeistä kilpailuviikonloppua Hockenheimin moottoriradalla.
Viikonvaihteessa ajetaan kolme starttia, joista kustakin jaetaan voittajalle 25 pistettä. Britti Dan Ticktum on Schumacherin mestaruuden suurin uhka. Myös Uuden-Seelannin Marcus Armstrongilla on vielä teoreettinen mahdollisuus mestaruuteen.

Schumacher, 19, kertoo pilkkoneensa ratkaisevan viikonlopun kahteen lauantain ja yhteen sunnuntain starttiin. Mestaruutta hän mietti vasta viimeisen lähdön jälkeen.

– Kohtaan asiat kuten ne tulevat vastaan eli keskityn kilpailuun kerrallaan, Schumacher vakuuttaa.

Schumacher aloitti F3-kauden epätasaisesti, mutta Span viikonlopusta alkaen hän on ajanut kahdeksan voittoa. Syksyyn osui parhaimmillaan viiden perättäisen startin voittosarja.

Yhdeksässä viime startissa Schumacher on selvinnyt kahdeksan kertaa palkinnoille.

Mestaruuden lisäksi Schumacher tavoittelee F3-sarjassa superlisenssiä, joka oikeuttaa ajamaan myös formula 1 -autoja. Hän pyrkii autourheilun kuninkuusluokkaan, ja isän seitsemän maailmanmestaruutta varmasti tasoittavat nuorukaisen tietä.

– Isän saavutukset avaavat luonnollisesti ovia minulle, mutta minun on silti todistettava kykyni radalla, Schumacher muistuttaa.

– En myöskään vertaa itseäni muiden kehityskäyrään, koska jokaisella on oma kehitysohjelmansa. Keskityn vain omiin tekemisiini.
Michael Schumacher loukkaantui vaikeasti hiihto-onnettomuudessa joulukuussa 2013. Hän on ollut siitä saakka poissa julkisuudesta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat