Politiikka

Microsoftin irtisanotuille haettu 3,5 miljoonan EU-tuki etenee

Lehtikuva
Lehtikuva

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi keskiviikkona yli 3,5 miljoonan euron suuruisen EU-tuen 1 000 irtisanotun työllistämiseen Länsi- ja Etelä-Suomessa. Tuen myöntäminen edellyttää vielä parlamentin täysistunnon hyväksyntää. Parlamentin täysistunnossa esityksestä äänestetään syyskuun puolivälissä.

Globalisaatiorahaston tukea on esitetty Microsoft Mobile Oy:n ja sen tavarantoimittajien ja jatkojalostajien palveluksesta irtisanottujen työllistämiseen Etelä- ja Länsi-Suomessa

Tuen tavoitteena on auttaa 1 000 irtisanottua työntekijää löytämään uusi työpaikka

Työpaikkojen menetykset johtuivat tiukasta maailmanlaajuisesta kilpailusta puhelinmarkkinoilla.

Euroopan parlamentin budjettivaliokunta hyväksyi mietintöluonnoksen 3 520 080 euron suuruisen tuen myöntämisestä Suomelle Euroopan globalisaatiorahastosta äänin 33 puolesta, 4 vastaan, ei tyhjiä.

Microsoft Mobile Oy:n irtisanomiset keskittyivät Helsinki-Uusimaan, Länsi-Suomen ja Etelä-Suomen alueille. Kaikista 1248 irtisanotusta työntekijöistä noin 1 000:n odotetaan saavan joko rahallista tukea tai hyötyvän koulutuksista.

 

Tuen myöntäminen vaatii vielä parlamentin täysistunnon ja ministerineuvoston hyväksynnän. Ministerineuvosto hyväksyi tuen myöntämisen 17.7. Parlamentin täysistunnossa esityksestä äänestetään syyskuun puolivälissä.

Euroopan globalisaatiorahaston avulla osarahoitetaan irtisanottujen työntekijöiden työllistämistä tukevia kohdennettuja palveluita. Globalisaatiorahastosta voidaan jakaa tukea enintään 150 miljoonaa euroa vuodessa.

Rahaston varojen avulla tarjotaan irtisanotuille työntekijöille muun muassa tukea ja neuvontaa yrittäjyyteen, työnhakuun ja koulutukseen. Tuesta voidaan maksaa esimerkiksi starttirahoja, palkkauskannustimia sekä koulutusapurahoja, ja korvata muuttokustannuksia.

Suomi jätti hakemuksen EGR-rahoitustuen saamiseksi 1.2.2017.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat