Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Talous

Microsoftin tulos odotettua parempi

LEHTIKUVA / AFP Stan Honda

Ohjelmistojätti Microsoftin edellisen neljänneksen tulos ylitti markkinaodotukset. Yhtiön mukaan tulosta nosti muun muassa pilvipalveluiden kova kysyntä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Loka-joulukuun tulos oli 18,8 miljardia dollaria eli noin 16,6 miljardia euroa ja oli 21 prosenttia korkeampi kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Liikevaihto kasvoi niin ikään parisenkymmentä prosenttia ja oli nyt 51,7 miljardia dollaria.

Microsoft on aiemminkin hyötynyt siitä, että työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

-  Digitaalinen teknologia on mukautuvin maailman käytössä olevista resursseista, joilla voidaan voittaa rajoitteet sekä kuvitella uudelleen jokapäiväinen työ ja elämä, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella sanoi yhtiön tiistaina julkaisemassa sijoittajakirjeessä.

Viime viikolla Microsoft myös ilmoitti ostavansa mittavassa 69 miljardin dollarin eli noin 61 miljardin euron arvoisessa yrityskaupassa pelijätti Activision Blizzardin. Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Microsoftista tulossa maailman kolmanneksi suurin peliyhtiö

Microsoftin Xbox-pelikonsoleita sekä pelisisältöjä tuottavan jaoston liikevaihto kasvoi kymmenisen prosenttia vastikään päättyneen neljänneksen aikana.

Ongelmaisen Activision Blizzardin ostamisesta ilmoittamisen yhteydessä New York Times kertoi yrityskaupan olleen Microsoftin historian suurin kautta aikojen, minkä lisäksi kauppasumma oli korkein peliyhtiöstä koskaan maksettu hinta.

Microsoftin mukaan yhtiöstä tulee Activision Blizzard -kaupan myötä liikevaihdon osalta kolmanneksi suurin peliyritys heti Tencentin ja Sonyn jälkeen.

Activision Blizzardin tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush ja Overwatch.

Merkittävää yrityskauppaa varjostavat kuitenkin peliyhtiötä viime aikoina ravistelleet syytökset laajamittaisesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE