Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Kotimaa

Miehen epäillään yrittäneen viedä räjähteitä Jyväskylän poliisiasemalle – soitti itse hätäkeskukseen

Lehtikuva

Poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään yrittäneen viedä räjähteitä Jyväskylän poliisiasemalle. Mies soitti perjantai-iltana hieman ennen yhtätoista hätäkeskukseen ja kertoi, että hänellä on autossaan dynamiittia ja hän on matkalla Jyväskylän poliisiaseman pihaan tarkoituksenaan räjäyttää dynamiitti.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Poliisi tavoitti miehen Keuruuntieltä. Hän ei tehnyt kiinniottotilanteessa vastarintaa, kertoo Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotteessa.

Miehen autosta löytyi useita dynamiittipötköjä, joista osaan oli kiinnitetty nallit. Dynamiittia löytyi yhteensä noin kilo.

Poliisi eristi alueen auton ympärillä ja sulki Keuruuntien liikenteeltä. Lisäksi poliisi pysäytti junaliikenteen alueella usean tunnin ajaksi.

Räjähteisiin erikoistunut ryhmä aloitti räjähteiden vaarattomaksi tekemisen kello viiden aikaan aamulla. Noin aamuseitsemältä räjähteet oli saatu vaarattomiksi. Poliisi avasi liikenteen kello 7.30.

–  Epäilty saatiin nopeasti kiinni ja tilanne saatiin purettua erinomaisen poliisiyhteistyön ansiosta, kiittelee päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saara Asmundela Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Tapauksen poliisitutkinta jatkuu lauantain aikana kotietsinnällä ja kuulusteluilla. Miestä epäillään tällä hetkellä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä räjähderikoksesta.

Epäilty on poliisin mukaan keski-ikäinen ja asuu Keski-Suomessa. Teon motiiveista ei tuoreeltaan ollut varmuutta. Poliisin mukaan ainakaan toistaiseksi ei epäillä, että tekoon liittyisi kiinniotetun miehen lisäksi muita henkilöitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Pasi Kuoppamäki

Kolumnit
12.5.2021
Valtaosalla suomalaisia on aiempaa enemmän talletuksia – monessa tapauksessa olisi kaikkien osapuolien kannalta järkevää laittaa raha kiertämään
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE