Teatteri & Tanssi

Mielensäpahoittaja johdattelee itsenäisyysjuhlaan TTT:n keväässä

Kari Sunnari
Raimo Grönberg on TTT:n kevätuutuuden Mielensäpahoittaja.
Kari Sunnari
Raimo Grönberg on TTT:n kevätuutuuden Mielensäpahoittaja.
Kari Sunnari
Raimo Grönberg on TTT:n kevätuutuuden Mielensäpahoittaja.

Tampereen Työväen Teatteri aloittaa Suomi 100 vuotta teemavuoden uutuusnäytelmällä ”Mielensäpahoittajan Suomi”. Suosikkihahmo kertoo omaperäisen näkemyksensä itsenäisen Suomen sadasta vuodesta, yleisesti ja yksityisesti. Näytelmän on Tuomas Kyrön uusista teksteistä sovitus ja ohjaa Tiina Puumalainen. Näyttämöllä nähdään koko joukko suomalaisia sankareita. Meille selviää, miten viinatrokarit, sukset ja Kekkonen liittyvät Mielensäpahoittajan elämään. Mitä tapahtui, kun Mielensäpahoittaja kohtasi Nokia-insinöörin. Ja mikä oli se neuvo, jota Mika Myllylän olisi kannattanut kuunnella.

TTT:n Mielensäpahoittajaa esittää Raimo Grönberg ja nuorena miehenä Jyrki Mänttäri. Keskeisessä roolissa ovat myös maahanmuuttaja Ali, jolle Mielensäpahoittaja kertoo elämästä ja Suomesta, sekä Mielensäpahoittajan lapsiroolit. Kantaesitys on 2.2. Suurella näyttämöllä.

Eino Salmelaisen näyttämön ensi-ilta 31.1. on Tennessee Williamsin klassikkodraama ”Kissa kuumalla katolla”. Miika Murasen. ohjauksessa näyttämöstä kehkeytyy perhejuhlan taistelutanner. Pääparia Brick ja Maggie esittävät Tuukka Huttunen ja Heidi Kiviharju. Isänä ja poikana toisensa haastavat isä ja poika Juha Muje ja Samuli Muje – ja lapsiavustajana nähdään Severi Muje suvun seuraavasta sukupolvesta. Huomionarvoista on myös, että vahvoista tulkinnoistaan tunnettu näyttelijätär Tuire Salenius tekee nyt viimeisen roolityönsä ennen eläkkeelle jäämistä.

TTT:n ja Tampereen ammattikorkeakoulun:in yhteistuotantona nähdään nuorten maailmasta kertova ”Spring Awakening”, Steven Saterin kirjoittama ja Duncan Sheikin säveltämä menestysmusikaali Broadwaylta. Ensi-ilta on Eino Salmelaisen näyttämöllä 24.2.

Maaliskuussa Eino Salmelaisen näyttämölle saadaan ainutlaatuinen vierailuesitys, Seela Sellan 80-vuotispäivää juhliva ”Pieni eläin”. Tampereella viisi esityskertaa saavassa monologiteoksessa maailmaa katsotaan pienen eläimen silmin, esikuvana Nasu.  Esityksen on käsikirjoittanut Leena Tamminen, ohjaus on Kari Paukkusen ja koreografia Reijo Kelan.

Kevään uusi lastenteatterivierailu on Nukketeatteri Sytkyjen ”Muumilaakson talvi”, joka perustuu Tove Janssonin kirjaan Taikatalvi. Nukkemaestro Juha Laukkanen ja lapset ovat yhdessä taikoneet talven sinisen hetken Muumilaaksoon.tustuu yhdessä Pikku Myyn kanssa talven riemuihin ja kohtaa muiden muassa hirmuisen Jäärouvan. Luvassa on kuutamonsininen tarinatuokio, joka sopii perheen pienimmille. Ikäsuositus on 2-9 vuotta.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat