Kolumnit

Mielipide: Aseellinen maanpuolustus on ajatusvirhe

Olen ihmetellen seurannut uutisia Suomen asehankinnoista ja mahdollisesta liittymisestä Natoon.

En ymmärrä, miten Suomen varustautuminen sotaan lisää turvallisuuttamme. Aseet on tarkoitettu käyttöön, ja niillä on yksinomaan tuhovoimaa. Niillä ei voi esimerkiksi hakata nauloja, tiskata astioita tai painaa kirjoja. Sen sijaan niillä saa rikki ihmiset ja esineet.

Aseellinen maanpuolustus on ajatusvirhe. Viimeaikaiset ja parhaillaan käytävät sodat ovat aiheuttaneet perusteellisen inhimillisen ja aineellisen hävityksen alueillaan. Tämän voi kuka tahansa todentaa televisiosta sekä lehtikuvista ja artikkeleista.

Olen siviilipuolustuksen kannattaja. Se perustuu kansan mobilisointiin aseettomin keinoin mahdollista vihollista vastaan. Samalla tavalla kuin varustelun oletetaan olevan peloite, siviilipuolustus kertoo mahdolliselle viholliselle, että Suomessa ei ole sille tilaa eikä ystäviä.

Minusta turvamme on viisaassa ulkopolitiikassa ja diplomatiassa. Jos ne eivät auta, vastaamme kansan rauhanomaisella mobilisaatiolla, mutta emme väkivallalla. Näin voimme pelastaa elämämme, maamme ja tulevaisuutemme.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat