Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kolumnit

Mielipide: Aseellinen maanpuolustus on ajatusvirhe

Olen ihmetellen seurannut uutisia Suomen asehankinnoista ja mahdollisesta liittymisestä Natoon.

Demokraatti.fi

En ymmärrä, miten Suomen varustautuminen sotaan lisää turvallisuuttamme. Aseet on tarkoitettu käyttöön, ja niillä on yksinomaan tuhovoimaa. Niillä ei voi esimerkiksi hakata nauloja, tiskata astioita tai painaa kirjoja. Sen sijaan niillä saa rikki ihmiset ja esineet.

Aseellinen maanpuolustus on ajatusvirhe. Viimeaikaiset ja parhaillaan käytävät sodat ovat aiheuttaneet perusteellisen inhimillisen ja aineellisen hävityksen alueillaan. Tämän voi kuka tahansa todentaa televisiosta sekä lehtikuvista ja artikkeleista.

Olen siviilipuolustuksen kannattaja. Se perustuu kansan mobilisointiin aseettomin keinoin mahdollista vihollista vastaan. Samalla tavalla kuin varustelun oletetaan olevan peloite, siviilipuolustus kertoo mahdolliselle viholliselle, että Suomessa ei ole sille tilaa eikä ystäviä.

Minusta turvamme on viisaassa ulkopolitiikassa ja diplomatiassa. Jos ne eivät auta, vastaamme kansan rauhanomaisella mobilisaatiolla, mutta emme väkivallalla. Näin voimme pelastaa elämämme, maamme ja tulevaisuutemme.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE