Kolumnit

Mielipide: SDP:ssä ei ole onnistuttu, eikä onnistuta valitsemaan puheenjohtajaa, joka olisi myös valtamedian mieleinen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen sanavalinta ”synnytystalkoista” tuskin sittenkään meni niin pahasti pieleen, että sen takia entinen puoluesihteeri Mikael Jungner uskoo Rinteen luopuvan kesken kauden puo­lueen puheenjohtajuudesta.

Rinteen huonoksi leimatusta sanavalinnasta huolimatta itse asia on tärkeä. Suomessa syntyvyys on jo pitkään ollut laskusuunnassa. Tämän luulisi huolestuttavan kaikkia suomalaisia. Pitää tehdä jotain, jotta Suomessa kannattaa hankkia lapsia.

Tilastokeskuksen tiedon mukaan Suomen väestökasvu on lähes yksinomaan maahanmuuttajien ansiota. Tästä huolimatta meillä maahanmuuttoakin poliittisten intohimojen takia vastustetaan.

Rinteen synnytystalkoilla saatiin nyt SDP:n puheenjohtajapelille ovi auki, josta sisään ulkopuolisten toimijoidenkin on hyvä heitellä sytykkeitä tietoisena siitä, että ne SDP:ssä syttyvät hyvin herkästi.

Kun puheenjohtajapeli ryöstäytyy valloilleen, se on vaikeasti vihellettävissä poikki.

Puoluekentässä ei yleensäkään ole mikään uusi ilmiö, että kun kannatusgallupit ovat laskusuunnassa, siitä ensimmäiseksi tikun nokkaan nostetaan puolueen puheenjohtaja – ikään kuin tämä olisi siihen yksin syyllinen.

Kannatuksen laskusta on kyse nyt myös SDP:ssä. Johtajan vaihtamiseen löydetään mielikuvituksen tuotteena muitakin syitä kuin vain ”synnytystalkoot”.

Kun puheenjohtajapeli ryöstäytyy valloilleen, se on vaikeasti vihellettävissä poikki. Useimmiten se on johtanut puheenjohtajan vaihtoon. Ilmeistä on, että SDP:n kentässä vilkuillaan taas Antti Lindtmanin suuntaan.

SDP:ssä ei ole onnistuttu, eikä onnistuta valitsemaan puheenjohtajaa, joka olisi myös valtamedian mieleinen. Kokoomuksessa on.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat