Kotimaa

Mies paiskoi koiraansa asfaltille, poliisi paiskasi vankilaan – tarina päättyi viimein onnellisesti

FogStock / Alin Dragulin
Kuvan koira ei liity tapaukseen.
FogStock / Alin Dragulin
Kuvan koira ei liity tapaukseen.
FogStock / Alin Dragulin
Kuvan koira ei liity tapaukseen.

Helsingin poliisi sai vajaa vuosi sitten hätäkeskuksen kautta tiedon, että päihtynyt ja aggressiivinen mies heittelee koiraansa kotitalonsa edustalla Roihuvuoressa. Partio tapasi paikalla miehen, tapahtuman nähneitä henkilöitä sekä sekarotuisen koiran.

– Todistajat kertoivat nähneensä, kuinka mies nosti koiran ainakin kahdesti ilmaan ja paiskasi sen maahan – sekä nurmelle että asfaltille, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Seppälä Helsingin poliisilaitokselta selvittää tilannetta.

Poliisi otti noin 30-vuotiaan miehen kiinni eläinsuojelurikoksesta epäiltynä ja vei hänet Pasilan poliisivankilaan. Pelokas koira vietiin Viikin löytöeläintaloon.

Eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä.

Muutaman päivän kuluttua tehtiin eläinsuojelupäätös, jonka seurauksena koiran omistajuus siirrettiin Viikin löytöeläintalolle. Koiran omistaja valitti Helsingin poliisilaitoksen tekemästä päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, mutta hallinto-oikeus hylkäsi valituksen vedoten eläinsuojelulakiin ja -asetukseen.

– Eläinsuojelulain mukaan eläimiä on koheltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Eläinsuojeluasetuksessa puolestaan todetaan, että tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty, Seppälä perustelee.

Myös korkein hallinto-oikeus hylkäsi miehen tekemän valituksen. Korkein hallinto-oikeus antoi päätöksensä 21. helmikuuta tänä vuonna.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi viime vuonna miehelle sakkorangaistuksen lievästä eläinsuojelurikoksesta. Sekarotuinen koira on sijoitettu pysyvästi uuteen kotiin.

– Poliisin saaman tiedon mukaan koira päätyi lapsiperheeseen ja voi uudessa kodissaan hyvin, Seppälä kertoo tarinan onnellisesta lopusta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat