Politiikka

Mika Lintilä: Solidaarisuusveron alaraja säilyy nykyisellään – ”Näin taantuman laskun jakoon osallistuvat myös ne, kenellä menee hyvin”

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Lehtikuva / Vesa Moilanen

Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan Suomen taloudessa on saatu aikaan kaivattu käänne.

”Tärkeää on tästä eteenpäin huolehtia, että Suomen noususta pääsee osalliseksi jokainen suomalainen ja koko maa. Kasvu kuuluu kaikille.”

Lintilän mukaan solidaarisuusveron alaraja säilyy nykyisellään.

”Näin taantuman laskun jakoon osallistuvat myös ne, kenellä menee hyvin.”

Ministerin mukaan budjetissa tuetaan Suomen ulkomaankaupan voimistumista Kokkolan satamaa ja kahta muuta satamaa parantamalla.

”Ensi vuoden budjetissa lisätään innovaatiopolitiikan määrärahoja. Yhden luukun periaatteen mukaisesti uuden Business Finland -katon alle kootaan 1.1.2018 lähtien kaikki innovaatiorahoitukseen, vientiin, investointeihin sekä matkailun edistämiseen liittyvät palvelut. Budjettiriihessä lisärahoitusta osoitettiin VTT:lle ja ammattikorkeakouluille. Näin tuetaan erityisesti pk-yritysten uudistumista.”

Ministeri kertoo, että budjetissa jatketaan työllistävää politiikkaa, jonka tuloksena yhä useampi työtön on saanut töitä. Etenkin nuorten työttömyyteen tartutaan uudella otteella.

”Osaavien ammattilaisten saatavuudesta uhkaa tulla kasvun este, kun työntekijöiden tarve lisääntyy nopeasti. Tämän vuoksi budjetissa panostetaan työntekijöiden osaamisen vahvistamiseen laajalla keinovalikoimalla.”

”Lyhytkestoista opiskelua työttömyysturvalla helpotetaan purkamalla byrokratiaa. Työtön voi jatkossa opiskella päätoimisesti ja nostaa samalla työttömyysetuutta ilman TE-toimiston harkintaa silloin, kun opinnot kestävät enintään kuusi kuukautta.”

Lintilän mukaan ammatillisen koulutuksen aloituspaikkoja lisätään erityisesti aloilla, joilla on työvoimatarvetta ja parhaillaan käynnissä oleva muuntokoulutuskokeilu muutetaan pysyväksi.

”Samalla jatketaan passiivisen työttömyysturvan muuttamista aktiiviseen suuntaan.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat