Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mikä on emopuolueesi surkein ajatus? – näin nuorisojärjestöjen edustajat vastasivat

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Poliittisten nuorisojärjestöjen vaalipaneelissa selvisi, mikä oman emopuolueen linjauksissa ei miellytä eduskuntavaalien alla.

Marja Luumi

Demokraatti

Puolet otti esille päihdepolitiikan.

– Kaipaisin sosialidemokraateilta enemmän tiede- ja tutkimuspohjaista päihdepolitiikkaa, Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto mainitsi.

Samalla linjalla oli myös Keskustanuorten varapuheenjohtaja Eemeli Valli, jonka mielestä keskusta on jäänyt huumepolitiikan linjauksissaan taka-alalle.

Myös Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino moitti emopuoluettaan epäjohdonmukaisesta päihdepolitiikasta. Hänen mielestään asiaa pitäisi lähestyä myös tieteen ja tutkimuksen pohjalta.

– Nyt halutaan viinit kauppoihin, mutta ei missään nimessä inhimillistä päihdepolitiikkaa, vaikkapa kannabista lailliseksi.

RKP-nuorten puheenjohtaja Julia Ståhle kertoi liittyvänsä ”huumeblokkiin”.

– Vaikka emopuolueessa on monta poliittisesti aktiivia, jotka edistävät tätä kysymystä, toivoisin vielä nopeampaa siirtymää humaanimpaan päihdepolitiikkaan.

PS-NUORISON puheenjohtaja Joakim Vigelius puuttui perussuomalaisten imagoon. Hän sanoi olevansa hyvin tyytyväinen puolueensa poliittisen linjaan.

– Mutta jotkut perussuomalaisten riveissä toimivista henkilöistä eivät ole ehkä edustavimpia politiikkansa ja ulosantinsa osalta. Se on yksi suurimmista syistä, miksi perussuomalaisia ei äänestetä, vaikka meidän poliittiset linjauksemme ovat tosi monen suomalaisen huulilla ja korvien välissä.

Työvoiman saatavuusharkinnan linjaukset omassa puolueessa askarruttivat kahta nuorisojärjestön edustajaa. Vasemmistonuorten puheenjohtaja Pinja Vuorinen huomasi vaalikoneen vastauksista, että oli tässä asiassa eniten puolueen kanssa eri linjoilla.

– Mielestäni fokuksen pitäisi olla siinä, että vahvistetaan parempaa palkkausta ja työoloja – eikä keskitytä siihen, että rankaisemme EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tulevia työntekijöitä.

Kristillisdemokraatit ovat poistamassa saatavuusharkintaa vähän liian innokkaasti, KD-nuorten liittohallituksen jäsen Verner Virtanen pohti ja toivoi hiukan malttia. Hän oli panelisteista ainoa, joka ei ole ehdolla eduskuntaan.

Vihreitä nuoria edustanut eudskuntavaaliehdokas Bicca Olin totesi olevansa pitkälti hyvin tyytyväinen puolueensa linjauksiin.

– En keksinyt tähän hätään muuta kuin sen, että puolue haluaa äänestysikärajan laskemista vain 16 vuoteen ja me haluamme sen 15 ikävuoteen.

Työelämään pureutuneen vaalipaneelin järjestivät torstaina opiskelijajärjestöt SAK:sta, STTK:sta ja Akavasta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE