Politiikka

Mikkel Näkkäläjärvi, Demarinuorten puheenjohtaja, on tehnyt päätöksensä: ”Haluan laittaa itseni todella likoon”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi hakee jatkokautta nuorisojärjestön puheenjohtajana. Hän kertoo ratkaisustaan tänään Demokraatille.

Demarinuoret valitsee seuraavan puheenjohtajansa 8.–10.6.2018 Turun liittokokouksessa. Näkkäläjärvi on toiminut puheenjohtajana kesästä 2016 asti.

– Olen punninnut vakavasti, että haluanko jatkaa tehtävässä, koska kyseessä on vastuullinen tehtävä, jonka hoitamiseen on sitouduttava sataprosenttisesti. Totesin, että paloni vaikuttaa ja haluni olla rakentamassa parempaa maailmaa ovat kasvaneet koko ajan. Demarinuoret on Suomen vaikuttavin järjestö, jossa on kasvamassa lahjakas sukupolvi tulevaisuuden tekijöitä. Haluan olla jatkossakin osa tätä liikettä ja laittaa itseni todella likoon.

Demarinuorten avaukset muun muassa sosiaaliturvasta, perhevapaista ja verotuksesta ovat herättäneet keskustelua myös liikkeen ulkopuolella. Näkkäläjärven mielestä Demarinuoret ovat onnistuneet olemaan yhteiskunnallisen uudistustarpeen pulssilla.

Demarinuorten on tulevaisuudessa otettava vieläkin vahvempaa roolia hyvinvointivaltion uudistamisessa, kansainvälisistä teemoista ja siitä miten globaali ympäristöhaaste ratkaistaan.

– Helmikuun puoluekokous oli nuorisoliikkeeltä hieno voimannäyte. Nuoret ottivat keskustelun haltuun ja olen erittäin tyytyväinen siitä, että lähes kaikki Demarinuorten tärkeimmät tavoitteet meni puoluekokouksessa läpi. Kuntavaaleissa meni myös läpi saman verran nuoria kuin vuonna 2012, vaikka valtuustot pienenivät ja nuoria nousi vastuullisiin tehtäviin. Tätä kehitystä olen mielelläni tukemassa yhäkin, jotta käynnissä oleva sukupolvenvaihdos jatkuu myös eduskunta- ja eurovaaleissa.

Näkkäläjärvi kuvailee Demarinuoria kasvattajaseuraksi ja puolueen moraaliseksi selkärangaksi. Kehitysvaraakin vielä on.

– Demarinuorten on tulevaisuudessa otettava vieläkin vahvempaa roolia hyvinvointivaltion uudistamisessa, kansainvälisistä teemoista ja siitä miten globaali ympäristöhaaste ratkaistaan. Loppujen lopuksi tätä työtä tehdään yhdessä ja mikäli minut valitaan jatkokaudelle, niin tulen panostamaan aidosti siihen, että uusi liittohallitus ja koko Demarinuorten porukka tulee toimimaan saumattomana tiiminä.

Näkkäläjärvi on rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu ja yhteiskuntatieteiden opiskelija Lapin yliopistosta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat