Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Uutiset

Mikkeliläinen Jarno Strengell haluaa kaikille mahdollisuuden hyvään elämään – ”Yhteiskunnan pitää tukea huonommassa asemassa olevia”

Pitkä kokemus luottamustehtävissä kannusti Jarno Strengellin SDP:n ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Sanna Koskenranta

 

Pääluottamusmiehenä, kirkkovaltuutettuna, kaupunginvaltuutettuna, kaupunginhallituksen jäsenenä sekä maakuntavaltuuston jäsenenä toimiva Strengell on saanut tehtävistään kokemusta ja varmuutta lähteä tavoittelemaan myös kansanedustajan tehtävää.

 

– Arvostan sellaisia poliitikkoja, jotka ajavat tavallisten ihmisten asioita, eivätkö unohda, että kaikki ihmiset ovat rahaan tai perhetaustaan katsomatta yhtä tärkeitä, Strengell sanoo.

 

Ehdokkaan mukaan suomalaisten hyvinvointi koostuu kokonaisvaltaisesta elämänmatkasta lapsesta vanhuspalveluihin.

 

–Kaikilla ihmisillä pitää olla mahdollisuudet hyvään elämään. Yhteiskunnan pitää tukea huonommassa asemassa olevia!

 

Ensimmäinen asia, johon Strengell haluaisi päästä kansanedustajana vaikuttamaan on hoitajamitoitus.

 

– Vanhustenhoidon laatua pitää parantaa, valvontaa lisätä ja hoitohenkilökunnan mitoitus nostaa 0,7 henkilöön, ehdokas linjaa.

 

Jarno Strengellin vaalityön keskiössä ovat peruspalvelut. Päivähoito, koulutus, työ, harrastusmahdollisuudet sekä terveys- ja vanhuspalvelut tulee saada toimiviksi ja helposti saavutettaviksi. Myös puhdas luonto ja turvallinen ympäristö kuuluvat keskeisiin vaaliteemoihin.

 

– Hyvä elämä tarkoittaa minulle sitä, että jokaisella on varaa päivähoito-, koulutus-, harrastus-, terveys- ja vanhuspalveluihin. Ja että ihmisellä on työtä ja työstä saadulla palkalla tulee toimeen.

 

Omassa vaalipiirissä huomiota tulisi Strengellin mielestä kiinnittää työllisyyteen, koulutukseen ja yrittäjyyteen. Myös liikenneväylät ja tietoliikenneyhteydet sekä matkailun kehittäminen ovat avainasemassa.

 

– Matkailua pitää kehittää. Puhdasta luontoa, vettä ja ruokaa pitää tuoda esille nykyistä enemmän, Strengell sanoo.

 

2030-luvulla Strengell toivoo keskinäisen luottamuksen ja työelämän pelisääntöjen parantuneen.

– Toivottavasti myös tulevaisuudessa teemme tiivistä yhteistyötä Pohjoismaiden ja Euroopan maiden kanssa ja pidämme huolen ympäristöstämme ja kestävästä kehityksestä!

Äänestäjille Jarno Strengell sanoo tarjoavansa uutta voimaa eduskuntaan kahdenkymmenen vuoden paikallisella ja valtakunnallisella kokemuksella.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE