Kotimaa

Mikko Kivinen haukkui tofun lyttyyn – oliko kyse tästä: ”Lihateollisuuden paniikkireaktio kasvavan vegebuumin edessä?”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Näyttelijä Mikko Kivinen haukkui eilen Iltalehdessä vegetuote tofun lyttyyn.

– Tofu on ihan sietämätöntä. Kaikki, jotka väittävät muuta, ovat valehtelijoita. Se on ihan mautonta visvaa, suosikkinäyttelijä murjaisi.

Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen huomauttaa järjestön sivuilla, että jutussa kiinnittää huomiota kohtaan, jossa mainitaan että Kivinen on ollut mukana ”lihatuottajien Laatuvastuu-kampanjassakin”. Hän ei usko, että Kivinen moittii tofua sattumalta.

– Kyseessä on Lihatiedotusyhdistyksen kampanja, jonka yksi osa on Animalian blogissa aiemmin käsitelty ”Possugeneraattori”. Lihatiedotusyhdistys määrittelee tavoitteekseen ”että lihaa arvostetaan, siitä nautitaan ja sitä pidetään osana terveyttä ja hyvinvointia edistävää ruokavaliota”.

– Iltalehden jutussa ei tuoda ilmi, että Kivinen on muun muassa juontanut viikkoa ennen haastattelua Lihatiedotusyhdistyksen tilaisuuden Kampin kauppakeskuksessa. Kivinen siis ei vain ole toiminut aiemmin kampanjassa, kuten jutussa kerrotaan, vaan toimii myös haastattelun antamishetkellä kampanjan julkkistukijana.

Lahtinen pohtiikin, pitääkö ”Kivisen solvaus” tulkita jonkinlaiseksi lihateollisuuden paniikkireaktioksi kasvavan vegebuumin edessä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat