Mikko Rantasen lentokeli jatkuu – rysä heilui taas

Lehtikuva

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche voitti neljännen pelin putkeen ja vahvisti sarjajohtoaan, kun St. Louis Blues kaatui kotijäällään luvuin 4–3.

DEMOKRAATTI/STT

Vahvaa kautta pelaava Coloradon suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen teki joukkueelleen yhden maalin ja syötti toisen. Rantanen on tehnyt tällä kaudella 26 maalia ja antanut 26 syöttöä. Maalipörssissä Rantasen edellä on nyt vain 32 maalia laukonut Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Viimeisessä kuudessa pelissään Rantanen on tehnyt tehot 5+4=9.

Avalanche karkasi Bluesilta toisessa erässä kolmen maalin johtoon. Rantasen molemmat pisteet tulivat toisessa erässä. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai kurottua välimatkaa kiinni kahdella maalilla, mutta ei yltänyt tasoitukseen.

Coloradon suomalaishyökkääjää Joonas Donskoita ei jäällä nähty. NHL:n nettisivujen mukaan Donskoi oli sairaana, mutta ei kuitenkaan koronavirukseen liittyen.