Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Miksei Säätytalolta ole saatu juurikaan vuotoja? – Petteri Orpolta tunnustus: ”Kyllä voin nostaa käden pystyyn”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) sanoo päivän ainoassa tiedotustilaisuudessaan tiistaina puolenpäivän jälkeen, että suurimmassa osissa neuvottelupöytiä viimeistellään papereita.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Sitten kun aidosti on joku osio kokonaan valmis, niin sen jälkeen voimme puheenjohtajapöydässä erikseen päättää, julkaistaanko jotain jo etukäteen, ja se on hyvin mahdollista, mutta nyt on vielä keskitytty työn tekemiseen.

Orpo korosti jälleen kerran, että kesken olevien asioiden julkistaminen voisi mutkistaa asioita. Säätytalolta on tällä kertaa kuultu poikkeuksellisen vähän ns. vuotoja.

– Toivottavasti ei mene viikkokaupalla tähän hallituksen muodostamiseen, niin sitten on kaikki julkista.

Orpo kommentoi erikseen vielä kysymystä, onko hän ohjeistanut neuvottelujen aluksi neuvottelijoita välttämään vuotoja ulospäin tai onko asiasta sovittu puheenjohtajapöydässä.

– Me olemme puhuneet luottamuksesta ja siitä, että käydään neuvottelut täällä, ei julkisuuden välityksellä, koska niin mukavaa kuin täysi avoimuus olisikin, niin kuitenkin on tarkoitus, että neljä puoluetta täällä käy ne hallitusneuvottelut ja ihan keskenään. Sitten kun on valmista, niitä kerrotaan ja pyritään palvelemaan kaikin muilla tavoin mediaa.

– Vuoto itsessään, minusta sillä on negatiivinen sävy eli yhdessä tiedotetaan sitten aina, kun on jotakin valmista, ja kyllä voin nostaa käden pystyyn siinä, että olen nimenomaan edellyttänyt neuvottelijoilta sitä, että käydään ne neuvottelut täällä, ei julkisuuden välityksellä. Ehkä se kertoo jotain täällä olevasta porukasta, että ilman sen suurempaa valvomista tämä asia on toiminut näin.

Orpon mukaan kipeistä ratkaisuista huolimatta työ menee eteenpäin hyvässä hengessä ja määrätietoisesti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE