Politiikka

Miksi juuri Sauli Niinistöstä tuli ”Suomen historian suosituin poliitikko”? Kirja lupaa kertoa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lauri Nurmi.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lauri Nurmi.
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lauri Nurmi.

Palkitut toimittajat Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi kirjoittavat kirjan presidentti Sauli Niinistöstä.

Mäntyniemen herra – Miksi juuri Sauli Niinistöstä tuli Suomen historian suosituin poliitikko ilmestyy ensi syksynä, tiedottaa sen kustantaja Into.

Nurmi (s. 1980) on palkittu vuonna 2017 Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla. Hän on myös ehdolla Bonnierin Suuren journalistipalkinnon saajaksi. Mörttinen (s.1958) on Aamulehden pääkirjoitustoimittaja ja artikkelitoimituksen päällikkö.

”Sauli Niinistön ura on poikkeuksellinen, koska hänen suosionsa on vain kasvanut, vaikka hänen poliittiset vastustajansa ovat yksi kerrallaan menettäneet suosionsa”, Nurmi perustelee aiheen valintaa.

”Niinistön poikkeuksellisuudessaan kiehtova ura olisi toisaalta voinut hyvinkin katketa moneen aiempaan vaiheeseen. Kiinnostavaa on, mikä kaikki on suunniteltua ja mikä sattumaa”, Mörttinen täydentää tiedotteessa.

Perussuomalaisten hajoamisesta viimeksi kirjoittanut Nurmi sanoo, että presidentin julkisuuskuva on hieno mutta hieman yksiulotteinen.

”Haluamme tarjota suomalaisille lukijoille aiempaa laajemman henkilökuvan ja ennen kaikkea analyysin Niinistön poliittisesta urasta 1980-luvulta vuoteen 2018 saakka.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat