Työmarkkinat

”Miksi koko show porvarihallituksen toimesta ylipäätään järjestettiin?” – AKT jyrisee: ”Poliittisia työtaistelutoimia ei rajata työkalupakista kokonaan pois”

Kari Hulkko
Kari Hulkko

AKT:n hallitus käsitteli tänään Sipilän hallituksen esityksen työsopimuslain eli ns. irtisanomislain muutokseksi.

AKT:n hallitus suhtautuu kielteisesti lakimuutokseen. Se ei myöskään hyväksy irtisanomissuojan heikennystä minkäänkokoisissa yrityksissä.

”Lakiin aiemmin ajetut muutokset eivät asiantuntijoiden mukaan paranna työllisyyttä. Jos taas olisi niin, että nykyinen esitys jatkaisi samalla linjalla kuin nyt voimassa oleva laki, niin voisi kysyä, miksi koko show porvarihallituksen toimesta ylipäätään järjestettiin”, pohtii AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen.

AKT:n hallitus huomioi myös sen, että lain perusteluissa mainitaan useaan otteeseen yrityksen pieni koko tarkasteltaessa irtisanomisperusteita.

”Vaikea uskoa, ettei haluttaisi vaikuttaa lain sisältöön ja irtisanomiskynnykseen tältä osin.”

AKT:n hallitus edellyttää, että lain yksityiskohtaisten perusteluiden kolmikantaisessa valmistelussa työntekijäpuolen näkemykset otetaan huomioon.

”Jos lain jatkovalmistelussa siihen tehdään heikennyksiä, niin AKT:n hallitus arvioi tilanteen silloin uudelleen. Poliittisia työtaistelutoimia ei siten rajata työkalupakista vielä tässä vaiheessa kokonaan pois.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat