Politiikka

”Millainen arvojohtaja siunaa tällaisen politiikan?” – SDP:n Haatainen ihmettelee Sauli Niinistön kantaa yksityistämislinjaan

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

On erittäin valitettavaa, että maan hallituksen toimet pelästyttävät kansalaisia kunnissa, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen totesi vaalikiertueellaan Kemissä ja Rovaniemellä.

Haatainen huomauttaa, että parhaillaan on valmisteilla sote-uudistus, joka on saanut kuntapäättäjät hämmennyksiin.

– Hämmennyksen seurauksena ollaan sitomassa nopeilla yksityistämispäätöksillä kuntien käsiä vuosiksi eteenpäin, eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja hän sanoi.

Näin me kaikki joudumme veroillamme maksamaan tuottoa yritysten pääomasijoittajille.

Tuula Haatainen jatkoi Rovaniemellä ja Kemissä vaalikiertuettaan siitä, mihin hän viime maanantaina Helsingissä pidetyssä kampanja-avauksessaan jäi.

– Olen huolestunut, että tällä sote-uudistuksella avataan ovet sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämiselle. Näin me kaikki joudumme veroillamme maksamaan tuottoa monikansallisten yritysten pääomasijoittajille.

Haatainen korosti, että presidentti on arvojohtaja. Hän myös vahvistaa maan lait allekirjoituksellaan.

– Ihmettelen mikä on Sauli Niinistön kanta taustapuolueensa kokoomuksen ajamaan yksityistämislinjaan. Sotehan on mitä tärkein kansallinen turvallisuuskysymys.

– Suomea ollaan laittamassa kuntoon tavalla, joka lisää eriarvoistumista. Millainen arvojohtaja siunaa tällaisen politiikan? Jos huonolla päätöksellä kansaa jaetaan eri kasteihin, se heikentää kansakunnan yhtenäisyyttä, suomalaista vahvuuttamme, Haatainen sanoi.

Satavuotiaan Suomi-neidon tarina on Tuhkimo-tarina.

Haatainen puhui laajasta turvallisuuskäsitteestä, joka syntyy arkisista asioista.

– Kun lapset ja nuoret pääsevät kouluun, kun ihmisillä on työtä ja katto päänsä päällä, kun eläkkeellä tulee toimeen ilman että tarvitsee valita ostaako ruokaa vai lääkkeitä, ihmisillä on luottamus elämään ja oikeudenmukaisuuteen, Haatainen sanoi.

Haatainen totesi, että kun arkiset asiat eivät ole kohdallaan, syntyy eripuraa, turhautumista, osattomuutta ja köyhyyttä. Tällainen kehitys ruokkii hänen mukaansa konflikteja niin muualla maailmassa kuin täällä meilläkin.

Satavuotiaan Suomi-neidon tarina on Tuhkimo-tarina, hän näkee. Historian vaikeista vaiheista on Haataisen mukaan selvitty sopimalla ja yhteisellä työllä.

– Sopimisen kulttuuri on vahvuutemme aivan kuten tasa-arvomme. Sitä on vaalittava jatkossakin, Haatainen sanoi.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat