Politiikka

Ministeri: ”Edistykselliset biopolttoaineet ovat nopein keino pienentää päästöjä nyt liikenteessä olevissa autoissa”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiiikainen (kesk.) muistuttaa, että liikenne tuottaa noin viidenneksen Suomen kasvihuonekaasuista.

Sipilän hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoden 2005 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Tiilikainen sanoo blogissaan, että suurin osa päästöistä syntyy maanteillä, joten ympäristöystävällisten ajoneuvojen yleistyminen on keskeistä.

”Sähköautot ovat sekä vähäpäästöisiä että energiatehokkaita. Autonvalmistajat panostavat voimakkaasti niiden kehittämiseen. Esimerkiksi Renault arvioi, että sähköautojen elinkaaren aikaiset kustannukset putoavat niin, että jo 2020-luvun alussa sähköauto voisi olla kokonaiskuluiltaan kuluttajalle polttomoottoriautoa edullisempi.”

Tiilikaisen mukaan liikenteen sähköistyminen ei yksin ratkaise päästöhaastetta.

”Edistykselliset biopolttoaineet ovat nopein keino pienentää päästöjä nyt liikenteessä olevissa autoissa. Niitä voidaan valmistaa esimerkiksi metsäteollisuuden sivuvirroista ja monista jätteistä öljyn sijaan. Myös biokaasuautot yleistyvät.”

Liikenteen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan ministerin mukaan monia keinoja.

”Edullinen verotus ja infrastruktuurin rakentaminen yhdistettynä autoalan intoon kehittää sähköautoja johtaa toivottavasti niiden ennakoitua nopeampaan yleistymiseen markkinaehtoisesti ilman veronmaksajien mittavaa tukea.”

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat