Ulkomaat

Ministeri eroaa Britanniassa – May muovaa parhaillaan hallitustaan

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Britannian Pohjois-Irlannin-ministeri James Brokenshire eroaa tehtävästään, viranomaiset kertovat. Tieto erosta tuli samana päivänä, kun pääministeri Theresa Mayn odotetaan muovaavan hallituksensa kokoonpanoa pönkittääkseen asemaansa poliittisesti vaikean vuoden jäljiltä.

Brittimedian lähteiden mukaan ministeri Brokenshire eroaa, koska joutuu lähiviikkoina isoon leikkaukseen keuhkovamman takia.

Pääministeri Mayn ei ennakoida ryhtyvän uskaliaisiin muutoksiin hallituksessaan. Konservatiivipääministerillä ei ole varaa horjuttaa hallituksensa EU-vastustajien ja -puolustajien tasapainoa puolueensa menetettyä viime vaaleissa enemmistön parlamentin alahuoneessa. Mayn liikkumatilaa kaventaa myös alituinen kuohunta Britannian EU-eron ja Mayn johtajuuden ympärillä.

Sunnuntaina May vahvisti tekevänsä ministerimuutoksia, mutta kieltäytyi avaamasta yksityiskohtia.

Vaihdosten ei odoteta koskevan hallituksen avaintehtävissä toimivia, kuten ulkoministeri Boris Johnsonia, valtiovarainministeri Philip Hammondia tai brexitistä vastaavaa ministeri David Davisia.

Tarve muutoksiin kasvoi viime kuussa, kun Mayn läheinen tukija, apulaispääministeri Damian Green joutui pornoskandaalin takia jättämään tehtävänsä. Jo aiemmin erosivat maan kehitysyhteistyöministeri ja puolustusministeri.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat