Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministeri havahtui: ”Kokoomus pudotti viikonloppuna pommin”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sosiaali- terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) näkee kokoomuksen puheissa viime viikonloppuna huolestuttavia merkkejä.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kokoomus avasi eduskuntavaalikampanjansa vaaliristeilyllä M/S Gabriella -laivalla.

– Kokoomus pudotti viikonloppuna pommin esittämällä miljardin euron leikkauksia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Tämä vastaisi noin viittä prosenttia hyvinvointialueiden rahoituksesta ja tuhansien sote-ammattilaisen työpanosta, Sarkkinen kirjoittaa Twitter-tilillään.

Ministeri muistuttaa, että vaikka sote-rahoitusta on tällä hallituskaudella lisätty, on korona-aikana päässyt syntymään myös valtava määrä hoito- ja palveluvelkaa, minkä lisäksi työvoimapula vaikeuttaa välttämättömien palveluiden järjestämistä.

– Sote-alueiden rahoitusta ei voi leikata. STM on esittänyt vuoden ensimmäiseen lisätalousarvioon merkittävää lisämäräärahaa hoitovelan purkamiseksi, mitä Petteri Orpo luonnehti viikonloppuna ”vaalipaniikiksi”. Sosiaali- ja terveydenhuollon kentän todellisuus näyttää olevan täysin vieras kokoomusjohdolle.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE