Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministeri Kiuru: THL:ään koronaviruksen tilanneryhmä – ”Matkustajien erityistä seurantaa ei ole tarpeen tässä vaiheessa aloittaa”

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) toteaa Demokraatille, että Suomessa seurataan koronavirustilanteen kehittymistä aktiivisesti ja THL:ssä on perustettu tilanneryhmä seuraamaan Kiinan koronavirustilannetta.

Johannes Ijäs

Demokraatti

– Viranomaistietojen mukaan uuden koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia on vahvistettu Kiinan Wuhanissa reilut 200 kappaletta. Suomesta ei ole suoria lentoja Wuhaniin, ja tautitapausten löytyminen Suomesta on hyvin epätodennäköistä, Kiuru toteaa.

Kiurun mukaan myös Suomen sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

– Tilanne otetaan vakavasti, mutta syytä erityiseen huoleen ei tällä hetkellä ole. Esimerkiksi matkustajien erityistä seurantaa ei ole tarpeen tässä vaiheessa aloittaa, ministeri Kiuru sanoo.

THL on kertonut, että tähän mennessä tartuntoja on todettu yhteensä noin 300. Wuhanin lisäksi niitä on Kiinan muissa osissa kuten Pekingissä ja Guangdongissa. Thaimaassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa on vahvistettu yksittäisiä tartuntoja henkilöillä, jotka ovat ennen sairastumista oleskelleet Wuhanissa.

Sairastuneiden oireita ovat olleet lähinnä kuume ja hengenahdistus. Pääosin oireet ovat olleet lieviä ja suurin osa sairastuneista on toipunut hyvin.

THL:n mukaan tämänhetkisen tiedon mukaan useita epidemian alkuvaiheen tapauksia yhdistää oleskelu Wuhanissa torilla, missä myydään mereneläviä ja eläviä eläimiä. Tartuntojen lähdettä ei kuitenkaan vielä tiedetä.

Tartuntojen todennäköisyys Suomessa on hyvin pieni.

Keskiviikkona WHO:n asiantuntijakomitea arvioi, täyttääkö tilanne kansainvälisen terveysuhan kriteerit.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE