Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ministeri kommentoi hallituskumppanin riveistä kantautuneita vaatimuksia: “Meillä on selkeä hallitusohjelma”

Perussuomalaisista kantautuvat vaatimukset EU-kansanäänestyksestä tai jopa EU-erosta eivät toistaiseksi ole vaikuttaneet hallitukseen, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Hallituksen EU-politiikkaa STT:lle kommentoinut Orpo arvioi, että hallitus on onnistunut sovittelemaan kantansa tähän asti hyvin perussuomalaisten tunnetusta EU-kriittisyydestä huolimatta.

– Olemme löytäneet EU-ministerivaliokunnassa hyvät yhteiset linjaukset. Se ei ole ollut ongelma.

– Toki on erilaisia painotuksia, mutta yhteinen sävel on löytynyt tähän asti, Orpo sanoo.

Hän varoo kommentoimasta perussuomalaisten puheenjohtajakisaa, koska kyse on puolueen sisäisestä asiasta. Hallitusohjelman kirjaus Suomen sitoutumisesta EU:n kehittämiseen on hänen mielestään selkeä.

Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokkaista Sampo Terho on sanonut olevansa avoin EU-kansanäänestyksen järjestämiselle. Jussi Halla-aho on puolestaan sanonut ajavansa aktiivisesti Suomen eroa EU:sta.

– Olen systemaattisesti pidättäytynyt kommentoimasta perussuomalaisten sisäistä kisaa. Meillä on selkeä hallitusohjelma, jossa todetaan, että hallitus toimii aktiivisen Euroopan unionin kehittäjänä ja että olemme sitoutuneet euroon ja EU:hun. Se on lähtökohta, Orpo sanoo.

STT–ANNIINA LUOTONEN

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE