Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministeri: Kouluihin on asetettava maksimikiintiöt maahanmuuttajille – ”Tämä on kestämätön tie”

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho esittää, että kouluihin on asetettava maksimikiintiöt maahanmuuttajille. Asettamalla enimmäismäärä vieraskielisille oppilaille edistettäisiin maahanmuuttajalasten kotoutumista ja koulujen työrauhaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Jos maahanmuuttajalapset viettävät aikaa lähinnä omissa joukoissa keskenään, vaara eristäytyä ja syrjäytyä yhteiskunnasta kasvaa. Joissain Helsingin kouluissa maahanmuuttajataustaisia oppilaita on jo yli puolet. Tämä on kestämätön tie”, sanoo Terho tiedotteessaan.

Terhon mielestä kosketus suomen kieleen ja suomalaiseen kulttuuriin heikkenee, jos maahanmuuttajataustaisia oppilaita on suhteettoman suuri osuus luokasta.

”Maksimikiintiöiden käyttöönotto edistäisi ulkomaalaistaustaisten lasten suomen kielen oppimista sekä kiinnittymistä osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Maksimikiintiöt tukisivat muutenkin koulun ja muiden oppilaiden arkea sekä henkilökunnan jaksamista.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE