Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Ministeri Kurvisen harkinta petti”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) vastaa ministerinä myös urheiluasioista.

Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto moittii tiedotteessaan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvista (kesk.) huonosta harkinnasta osallistua Pekingin olympialaisiin.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Perholehto näkee, että valtion edustajan osallistuminen lähettäisi väärän signaalin ja horjuttaisi Suomen ihmisoikeuspolitiikan uskottavuutta.

– Millainen maa Suomi on, jos Riku Riski urheilijana päättää boikotoida Qatarin maajoukkueleiriä, mutta ministeri Kurvinen ei käytä harkintaa Pekingin olympialaisten suhteen? On mahdotonta tuomita vakuuttavasti maan ihmisoikeustilannetta ja olla yhtäältä valmis ihastelemaan kansainvälistä yhteisöä varten rakennettua urheilukulissia, Perhonen sanoo tiedotteessaan.

Perholehto esittää, että valtioneuvosto kokoontuisi arvioimaan Kurvisen osallistumista olympialaisiin uudelleen. Perholehto sanoo, että Suomen ihmisoikeuspolitiikan tulisi näyttäytyä yhteiskunnan kaikkia osa-alueita läpileikkaavana arvona. Nyt sanat ja teot ovat pahasti ristiriidassa.

– Valtioneuvoston jäsenen osallistuminen Pekingin olympialaisiin ei ole pelkkää urheilua, vaan se on ennen kaikkea myös ulkopolitiikkaa. Diplomatiaa on syytä kunnioittaa, mutta ihmisoikeuksia edistetään harvoin hymyllä. Valtioneuvoston on syytä kokoontua pikimmiten ja kieltää paitsi Kurvisen Pekingiin lähteminen, myös vastaavat matkat tulevaisuudessa, Perholehto päättää.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE