Politiikka

Ministeri: ”Kuulun siihen sarjaan, joka uskaltaa sanoa, etten tiedä”

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

SDP:n kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta ihmetteli eilen blogissaan, ettei hallitus suunnittele määräävänsä lakeja, joilla julkisin varoin sosiaali- ja terveyspalveluita tuottavien yritysten pitäisi maksaa veronsa Suomeen.

Hän viittasi peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) tuoreisiin haastattelulausuntoihin. Feldt-Ranta huomautti, että vielä alkukesästä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi, että maakuntien sote-toimijoiden on maksettava verot Suomeen täällä tekemästään tuloksesta.

– Ei tietenkään ole meidän intressissä, että maakunnissa olisi toimijoita, jotka eivät maksaisi veroja Suomessa syntyvästä tuloksesta, Sipilä totesi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa 27.5.

”Minun pitää tietää enemmän.”

Juha Rehula toteaa Demokraatille pystyvänsä sanomaan tässä vaiheessa sen, että yhtiöiltä, jotka tulevat valinnanvapauslainsäädännön piiriin, edellytetään voimassaolevan julkisuuslain velvoitteiden noudattamista.

Rehulan mukaan olennainen kysymys on, millainen on rahoitusmalli, jolla palvelujen tuottajille maksetaan.

Voitteko vielä suoraan sanoa, estetäänkö se, että verorahoja ei karkaa ulkomaille? Pystyykö sen lainsäädännöllä estämään?

– Sen takia tätä työtä tehdään, että pystyisin vastaamaan tuohon kysymykseen. Se tahtotila on se, että julkinen valta vastaa aina siitä, että palvelut on saatavilla.

– Jotta pystyn vastaamaan kysymykseen, minun pitää tietää enemmän. Mutta tavoite on ihan selvä, siinä ei ole mitään epäselvää. Tavoite on se, että tämä apparaatti laitetaan siihen asentoon, että suomalaisten rahat käytetään Suomessa.  Kuulun siihen sarjaan, että minä uskallan sanoa senkin, että minä en tiedä. Mutta tavoite on ihan selkeä, mutta miten me siihen tavoitteeseen pääsemme, se valmistelutyö on kesken, Rehula pyörittelee.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat