Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ministeri: Lainsäädäntöä rahapelien markkinoinnin säätelyssä tulee selkeyttää

HANDOUT LEHTIKUVA

Omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Sirpa Paateron (sd.) mukaan lainsäädäntöä rahapelien markkinoinnin säätelyssä tulee selkeyttää. Samaa vaaditaan myös Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) Veikkauksen rahapelien markkinointia koskevassa selvityksessä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Selvityksessä ehdotetaan lisäksi, että Suomessakin voisi olla taho, joka tarkistaisi rahapelimainoksia etukäteen. Tätäkin asiaa tulee Paateron mukaan arvioida osana arpajaislain valmistelua, mikä tapahtuu sääntelystä vastaavan sisäministeriön johdolla.

– Juuri tämän takia arpajaislain uudistaminen on niin tärkeää. Siksi eduskunta on kiirehtinyt asiaa jo useamman vuoden ajan, ja siksi asia on erikseen kirjattu hallitusohjelmaan, ja siksi olen itsekin pitänyt sitä koko syksyn esillä. Arpajaislain uudistamista tuetaan laajasti niin valvojien kuin yhtiönkin puolelta, Paatero viestitti STT:lle.

Veikkaus menettää netissä markkinaosuuttaan

Veikkaus ilmoitti viime viikolla lukuisista vastuullisuutta lisäävistä uudistuksista, joiden arvioidaan supistavan yhtiön tulosta.

Paatero sanoi STT:lle tiistaina, että seuraavaksi tulee selvittää, onko Veikkauksella keinoja paikata tulojen pienenemistä esimerkiksi nettipelaamisen lisätuotoilla. Lausunto on herättänyt arvostelua asiantuntijoiden keskuudessa. Esimerkiksi peliongelmaisia auttavan Peluuri-palvelun päällikkö Inka Silvennoinen arvioi, että peliongelmat syvenevät entisestään, jos pelaamista siirretään samantyyppisiin raha-automaattipeleihin nettiin.

Paatero perusteli STT:lle perjantaina näkemystään sillä, että rahapelaamisen volyymi siirtyy entistä vahvemmin internetiin. Ministerin mukaan Peluurin asiakkaista viime vuonna jopa 65 prosentilla pääasiallinen pelaamisen kanava oli internet.

– Veikkauksen osalta nopeatempoisten pelien pelaaminen netissä on tunnistautunutta ja edellyttää pelirajojen asettamista. Näitä pelisääntöjä voidaan myös eri tavoin haluttaessa kiristää, Paatero huomauttaa.

Ministerin mukaan Veikkaus kuitenkin menettää markkinaosuuttaan digitaalisissa peleissä Suomesta ulos tapahtuvalle pelaamiselle. Tämä virta uhkaa vahvistua edelleen, jos pelituotteet eivät ole riittävän kilpailukykyisiä.

– Jotta digitaalisen pelaamisen myötä syntyviä pelihaittoja voidaan vähentää, on toteutettava rajoittavat toimet, jotka vähentävät ulos pelaamista. Toiseksi on kyettävä kanavoimaan pelaamista tunnistautuneeseen pelaamiseen, jossa pakolliset rajoitukset ehkäisevät pelihaittoja, Paatero arvioi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE