Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ministeri lupaa lisää rahaa työttömyyteen

Työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) lupaa esittää lisää työllisyysrahaa vielä tälle vuodelle. Lindströmin mukaan rahat otettaisiin lisäbudjetista niin pian kuin mahdollista. Lisäbudjettia käsitellään ensi kuussa.

Demokraatti.fi/STT

Esimerkiksi palkkatukien ja starttirahojen myöntämistä on jouduttu rajoittamaan useiden ely-keskusten alueilla määrärahojen puutteen takia. Lindströmin mukaan kyse ei ole ollut puhtaasti rahojen loppumisesta, vaan ongelma on ollut luonteeltaan myös tekninen.

Vuoden alussa korvamerkittiin rahaa yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneille ja pitkäaikaistyöttömille. Rahoja ei ole varauksen takia voitu siirtää esimerkiksi palkkatukiin.
– Meillä on jatkuvasti ollut ongelmana, että vuoden lopussa huomataan jossain olevan rahaa käyttämättä ja jossain toisaalla raha on loppu.

Lindströmin mukaan ministeriössä panostetaan tulevaisuudessa nykyistä tarkemmin rahojen käytön ohjaukseen ja valvontaan.
Ministeri vetoaa myös yhteiskuntasopimuksen syntymisen puolesta.

– Yhteiskuntasopimus, muut rakenteelliset muutokset ja panostukset elinkeinoelämän puolelle. Näiden kaikkien yhdessä olisi tarkoitus saada aikaan ne 110 000 uutta työpaikkaa neljän vuoden aikana.

– Olemme tilanteessa, jossa vanhoilla keinoilla ei enää pärjätä. Puhun entisenä luottamusmiehenä, ja työttömyyden alhoakin olen maistanut.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE