Politiikka

Ministeri Mykkästä torstaina ojentanut kansanedustaja jatkaa Muistiliiton hallituksen puheenjohtajana: ”Muistisairaudet koskettavat läheisesti jo yli puolta miljoonaa suomalaista”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on valittu jatkamaan Muistiliiton hallituksen puheenjohtajana.

”Kiitän lämpimästi Muistiliiton liittovaltuustoa luottamuksesta saada jatkaa liiton hallituksen puheenjohtajana. Jatkan mielelläni työtä tässä upeassa kansalaisjärjestössä. Haluan samalla onnitella kaikkia Muistiliiton luottamustehtäviin tänään valittuja tarmokkaita aktiivejamme”, Mäkisalo-Ropponen kiittää tiedotteessa.

Muistiliitto ry:n tehtävänä on muistisairaiden ja heidän omaistensa yhdenvertaisten oikeuksien edistäminen sekä muistiystävällisen Suomen rakentaminen.

Muistiliiton liittovaltuustossa hyväksyttiin seuraavalle kahdelle vuodelle toimintasuunnitelma, jonka keskeisenä tavoitteena on muistuttaa, että muistiasia on kaikkien asia. Toimintasuunnitelman keskiöön nousee aivoterveyden edistäminen elinikäisenä asiana ja tietoisuuden lisääminen muistisairauksista koko väestön keskuudessa.

”Suomessa on vähintään 195 000 muistisairasta ja jos jokaisella on kaksi läheistä, niin muistisairaudet koskettavat läheisesti jo yli puolta miljoonaa suomalaista. Tämä luku on todennäköisesti alakanttiin laskettu. Muistisairaita voi olla perheessä, suvussa, naapurustossa, ystävissä ja työkavereissa. Siksi tietoisuutta muistisairauksista on lisättävä koko väestön keskuudessa.”

Muistisairaiden asia herätti huomiota torstaina myös eduskunnan kyselytunnilla. Mäkisalo-Ropponen hämmästeli tuolloin sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) käyttämää sanavalintaa. Puhuessaan muistisairaista ministeri käytti termiä dementikko. Mäkisalo-Ropponen muistutti ministeriä, että kyseinen termi on epäkunnioittava.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat