Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ministeri Paatero Postin halpuutuspommista: “Pahalta tuntuu” – ylimmän johdon palkkiot tarkasteluun

Postin päätös siirtää 700 paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnassa työskentelevää ihmistä toisen työehtosopimuksen pariin tulee laskemaan Posti ja logistiikka-ala unioni PAU:n mukaan joidenkin työntekijöiden osalta palkkoja jopa 50 prosenttia.

Ismo Puljujärvi

Demokraatti

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sanoo, että Postin osingonjakoa ja bonuksia mahdollisesti tarkastellaan.

– Pahalta tämä tuntuu ihmisten osalta, jos ja kun tämmöinen (palkkojenalennus) tapahtuu kenelle tahansa. Vaikea tilanne, Paatero toteaa Demokraatille.

Posti joutuu ministerin mukaan kilpailemaan kansainvälisiä pörssiyhtiöitä vastaan paketti- ja verkkokauppaliiketoiminnassaan.

Ministeri kertoo kilpailijoilla olevan käytössään edullisempi teollisuusliiton työehtosopimus, mikä tekee Paateron mielestä kilpailuasetelmasta  kestämättömän.

Postin hallintoneuvoston jäsen, SDP:n entinen kansanedustaja Satu Taavitsainen kirjoitti blogissaan valtion voivan vaikuttaa tilanteeseen, jos se jättäisi nostamatta Postin sille maksamia osinkoja.

– Osinkojen tasosta voidaan aina keskustella, ja varmaan tässäkin tapauksessa siitä keskustellaan yhtiön kanssa, Paatero vastaa.

Lisää aiheesta

Paatero kuitenkin huomauttaa, että lähtötilannetta osinko-keskustelu ei muuta.

– Posti on joka tapauksessa samassa kilpailutilanteessa pakettien jakelussa ulkomaisten yritysten kanssa.

Vuonna 2018 Postin Groupin palkka- ja palkkioselvityksen mukaan Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen sai 82 607 euron lyhyen aikavälin bonuksen sekä 294 234 euron pitkän aikavälin kannustimen.

Ministerin mukaan ylimmän johdon bonuksista voidaan keskustella jatkossa, millaisissa tilanteissa ja millä perustein niitä annetaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE