Politiikka

Ministeri Saarikko Suomenmaassa: Valinnanvapauspykäliin muutoksia vasta lausuntokierroksen jälkeen

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) toteaa Suomenmaan uutisessa, että soten valinnanvapauspykäliä tarkastellaan hallituksen piirissä seuraavan kerran vasta lausuntokierroksen jälkeen.

Saarikko huomauttaa, että laki lähtee lausuntokierrokselle jo aivan tuota pikaa, joten sen pykäliä voi arvioida vasta lausuntokierroksen jälkeen.

– Odo­te­taan rau­has­sa sen ar­vi­ot. Us­kon, et­tä kom­men­tit an­ta­vat hy­vän kä­si­tyk­sen sii­tä, mi­ten esi­mer­kik­si mai­ni­tun asi­a­kas­se­te­li­koh­dan kans­sa oli­si hyvä ede­tä, Saa­rik­ko sa­noo Suomenmaasssa.

Saarikko vastaa lausunnollaan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenen, kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok.) aikaisemmin tänään tekemään esitykseen, jossa hän toivoi asiakasseteleitä koskettavia momentteja katsottavan vielä uudelleen ennen lausuntokierrosta vastuuministeri Saarikon johdolla.

Hän kertoi olleensa asiasta yhteydessä myös kokoomuksen sote-neuvottelijaan, sisäministeri Paula Risikkoon.

– Pitäisi katsoa tarvitseeko pykälää tai perusteluja muuttaa, että esityksen voitaisiin katsoa olevan hyvä kaikissa eduskuntaryhmissä. Pitäisin hyvänä, että tätä selkiytetään, mutta en ryhdy neuvomaan, Sarkomaa totesi Demokraatille.

Saarikon kanssa samaa mieltä on myös sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen.

Saarikon kanssa samaa mieltä on myös kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.). Hänkään ei usko, että valinnanvapauslakiluonnoksen asiakassetelipykäliin puututtaisiin ennen esityksen siirtymistä eduskunnan lausuntokierrokselle.

– Asia on vähintäänkin kertaalleen päätetty, Heikkinen totesi Demokraatille.

– Iloitsen kuitenkin Sarkomaan näkökulmaa siinä mielessä, että se osoittaa kokoomuksenkin havahtuneen esityksessä olevan kohtia, jotka vielä tarkennusta tarvitsevat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat