Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Ministeri tiukkana: pienpetoraudoista ei luovuta

LEHTIKUVA / HANDOUT

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mukaan pienpetoraudoista ei luovuta Suomessa, sillä rautoja tarvitaan minkkikannan hallinnassa pitämiseen.

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii heti tappavien pienpetorautojen poistamista luonnosta. Pohjois-Karjalassa liikkuu kaksi karhuemoa, jotka ovat loukkaantuneet raudoista. Metsästäjäliiton mukaan karhun käpälä ei voi jäädä oikein viritettyyn pienpetorautaan.

Luonnonsuojeluliiton mukaan loukkaantuneet karhut ovat osoittaneet, että Suomessa on puutteita suurpetojen hoidossa ja välineistössä.

Liiton ympäristöasiantuntija Tapani Veistola toivoo, että Pohjois-Karjalan tapausten myötä valmius hoitaa loukkaantuneita tai ongelmallisiksi koettuja villieläimiä kasvaa eikä ainoa vaihtoehto ole eläimen tappaminen. Palautteen perusteella kansalaisetkin vaativat sitä, Veistola sanoo.

Luonnonsuojeluliiton mukaan maa- ja metsätalousministeriön tulisi parantaa valmiutta hoitaa loukkaantuneita suurpetoja Suomessa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) on asiasta eri mieltä.

–  Mielestäni niiden (suurpetojen) hoitamista ei kannata tehdä enempää kuin nyt tehdään. Orpopentuja siirretään eläinkeskuksiin, ja se on ihan hyvä. Mutta loukkaantuneen karhun lopettaminen on armollisin tapa.

Leppä korostaa, että Suomen karhukanta on vahva ja kasvaa koko ajan.

–  Se on tosi ikävää, että karhujen käpälä on jäänyt pienpetorautaan. Ei niin pitäisi tapahtua. Mutta karhu ei ole uhanalainen laji.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE