Politiikka

Ministerin hukkajahti on kokoomuksen vaalikampanja

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) lähetti tänään eduskunta-avustajansa kautta julkisuuteen tiedotteen, jossa hän haastaa kaikki Suomen kuntavaaliehdokaat ”hukkajahtiin”.

Kyseessä on kampanja, jolla pyritään vähentämään niin lämpö-, ravinne- kuin materiaalihukkaa sekä hukkatilaa. Lisätietoja on meilin mukaan saatavissa ministerin erityisavustajalta Tuomas Rautaselta.

Hukkajahtiin voi Mykkäsen mukaan liittyä osoitteessa www.kolmehukkaa.fi. Viestintäviraston sivuilta selviää, että sivun omistaa kokoomus.

Jos ei ole tarkka, ministerin eduskunta.fi-osoitteesta saapuneesta viestistä saattaakin saada kuvan, että kyseessä olisi ministeriön kampanja. Kyseessä on siis kuitenkin kokoomuksen kampanja.

– Tätä en ole tullut ajatelleeksikaan tältä näkökulmalta. Jos kuka tahansa hallituksen jäsen tekee avauksia ja muita vaikuttajia lähtee mukaan, en tällaista ristiriitaa näe tässä, Mykkänen toteaa.

– Ei se ulkoministeriön kampanja ole, vaan kokoomuslaisten kaupunkipoliitikkojen yhteisesti ideoima kamppis ja minun lanseeraama kampanja, jossa haastamme kaikki kuntavaaliehdokkaat mukaan. Varmasti jatkuvasti ministerit tekevät näinä aikoina avauksia siitä, miten kunnat voisivat edistää hallituksen tavoitteita tai ministerin ajamia asioita, Mykkänen sanoo.

Mykkäsen eduskunta-avustaja lähetti heti ensimmäisen meilin perään toisen.

”Otamme haasteen vastaan ja lähdemme kolmen hukan jahtiin, jonka ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen avasi tänään Vaasan energiaviikolla. Kampanja haastaa kuntavaaliehdokkaita sitoutumaan ensi valtuustokaudella lämpöhukan, ravinne- ja materiaalihukan sekä kiinteistöjen tilahukan vähentämiseen”, se alkoi.

Haasteen oli allekirjoittanut neljätoista tunnettua kokoomuslaista poliitikkoa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat