Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Ministeriö lopettaa ps-nuorten tämän vuoden avustuksen maksamisen ja perii takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden

Opetus- ja kulttuuriministeriö lopettaa Perussuomalaiset Nuoret ry:n tämän vuoden avustuksen maksamisen ja perii takaisin avustuksesta jo maksetun osuuden. Ministeriö katsoo järjestön toiminnassaan rikkovan nuorisolain tavoitteita.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Avustuksen peruuttaminen liittyy siihen, että PS-Nuoret julkaisi Twitter-tilillään kuvan tummaihoisesta perheestä. Saatteena oli kehotus äänestää EU-vaaleissa perussuomalaisia, “jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”.

Nuorisolain tavoitteena on edistää muun muassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön saama avustus on ollut suuruudeltaan 115 000 euroa, josta on jo maksettu 57 500 euron erä, ministeriö tiedottaa.

Ministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston ylijohtaja Esko Ranto sanoo, että avustusta haluavan järjestön on noudatettava lakia.

– Jos lakia ei halua noudattaa, on järjestön hankittava rahoitus toimintaansa jostain muualta kuin nuorisotyön varoista, hän huomauttaa.

Ministeriön ohella yhdenvertaisuusvaltuutettu on katsonut, että puolueen nuorisojärjestön toiminta on selkeässä ristiriidassa nuorisolain tavoitteen kanssa. Valtuutettu on arvioinut, että järjestön toiminnan voidaan tulkita rikkoneen etniseen alkuperään perustuvan syrjinnän kieltoa tai ainakin se on loukannut tummaihoisten ihmisarvoa ja luonut tummaihoisia kohtaan vihamielistä ja halventavaa ilmapiiriä.

Lisää aiheesta

Opetusministeriön mukaan Suomessa on nyt peruutettu ensimmäisen kerran nuorisoalan järjestön avustus siksi, että toiminta on ristiriidassa lain tavoitteiden kanssa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE