Politiikka

Ministeriöiltä selkeä kanta Siikalatvalle: Turha haaveilla Oulusta

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Nykylaki ei salli terveyskeskuksen perustamista toisen kunnan alueelle, katsovat valtiovarainministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö. Ministeriöt ottavat kantaa Siikalatvan kunnan päätökseen perustaa terveysasema Ouluun yksityisen Oulun Mehiläisen yhteyteen.

Siikalatvan kunta ja Mehiläinen perustelevat sopimustaan sillä, että järjestelyllä helpotetaan Oulussa töissä käyvien siikalatvalaisten tilannetta. Myös oululaiset voisivat käyttää terveysasemaa, jolloin Siikalatva laskuttaisi palveluista Oulua.

Ministeriöiden mukaan tapauksessa on useita lainvastaisia seikkoja. Nykylaissa lähtökohtana on, että kunnan sivutoimipisteetkin ovat oman kunnan alueella.

Ministeriöiden mukaan kunta voi perustaa terveysaseman tai sen sivutoimipisteen alueensa ulkopuolelle vain, jos kyse on kuntien yhteistoiminnasta tai toiminnasta, johon on asukkaiden tarpeen perusteella erityinen peruste.

– Siikalatvan kunnan päätöksestä ei käy ilmi, kuinka monella Siikalatvan asukkaalla olisi tarve käyttää Oulussa sijaitsevia palveluja. Näin ollen on kyseenalaista, voidaanko toimintaa perustella millään asukkaiden etuun liittyvällä syyllä, ministeriöt katsovat.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat