Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Mistä julkisuuteen vuotanut video Sipilään kohdistuneesta hyökkäyksestä on peräisin? – Eduskunnan turvallisuusjohtaja: “Selvästi erilaista minun silmääni”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Eduskuntatalo.

Eduskunnan turvakameran videotallenne kansanedustaja, ex-pääministeri Juha Sipilään (kesk.) kohdistuneesta hyökkäyksestä on julkista tietoa.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Näin kertoi tänään eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola STT:lle. Asiasta on linjannut eduskunnan tietosuojasta vastaava virkamies Iltalehden pyydettyä perjantaina saada tutustua eduskunnan turvakameroiden tallenteisiin.

MTV:n uutiset julkaisi perjantaina videomateriaalia hyökkäyksestä. Savola ei ottanut STT:lle kantaa, miten hyökkäystä koskeva videomateriaali on päätynyt MTV:lle.

Demokraatille Savola toteaa, että eduskunnalle on tärkeämpää, että menettelytavat ovat selvät jatkossa. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että eduskunta ratkaisisi vastaavankaltaiset turvakamerataltiointeihin liittyvät tapaukset julkisuuden kannalta aina yksittäistapauksina.

Savola toteaa, että materiaalin päätyminen MTV:lle jäänee arvoitukseksi. Hän lisää, että tärkeämpää on nyt se, että menettelytavat eduskunnassa ovat kunnossa.

Eduskunnasta ei ole tehty tutkintapyyntöjä materiaalin päätymisestä julkisuuteen.

Savola ei osannut arvioida STT:lle myöskään, onko MTV:n julkaisema videomateriaali peräisin eduskunnan turvakameroista.

Lisää aiheesta

– En ole spesialisti videokamera-asiassa. Se on selvästi erilaista minun silmääni se MTV:n kuva kuin minun näkemä meidän kuva. Minun on vaikea sanoa asiaan mitään, Savola sanoo myös Demokraatille.

Savola tarkoittaa siis sitä, että teknisesti kuva näyttää erilaiselta, ei sitä etteivätkö samat tapahtumat näkyisi nauhoilta.

Epäileekö hän siis, että julkisuuteen päätyneet videot tapahtuneesta ovat jonkin muun kuin eduskunnan turvakameroiden kuvaa?

– En minä voi sanoa epäileväni yhtään mitään, Savola vastaa.

Iltalehden mukaan videon alkuperä kiinnostaa poliisia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE