Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Kansanedustaja selventää: ”Mitä ihmettä hallitus tekee poliittisilla erityisavustajan avustajilla? Vastaus kuuluu: ei mitään.”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto

Hallituksen avustajajoukon määrästä on keskusteltu vilkkaasti jälleen viime päivinä. Nyt asiaa kommentoi myös SDP:n kansanedustaja Matias Mäkynen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

”Mitä ihmettä hallitus tekee poliittisilla erityisavustajan avustajilla? Vastaus kuuluu: ei mitään.”

Mäkynen selvittää Facebookissa, että poliittisilla erityisavustajilla on aina ollut hallinnolliset sihteerit.

”He vastaavat käytännön asioista kuten kalenterista, tapaamisten järjestämisestä, matkojen ja laskujen hoitamisesta normaaliin sihteerin tapaan. He eivät ole poliittisia avustajia, vaan ministeriön virkahenkilöitä. Jokaisella erityisavustajalla ei ole omaa sihteeriä, vaan yksi voi hoitaa useamman erityisavustajan käytännön asioita.”

Mäkynen kommentoi päivityksessään myös kysymystä siitä, mitä erityisavustajat tekevät.

”He käytännössä huolehtivat, että hallitusohjelma ja vaaleissa luvatut asiat etenevät ministeriöissä ja toteutuvat. Miksi heitä on nyt enemmän kuin aiemmin? Ensisijainen syy on EU-asioiden lisääntynyt määrä, joka helpottanee, kun tuleva monivuotinen rahoituskehys saadaan kevään myötä päätettyä. Toinen syy on, että viime kausilla nimenomaan poliittisen ohjauksen epäselkeys on johtanut esitysten pois vetämiseen ja jopa suurten uudistusten epäonnistumiseen. Ääriesimerkkinä viime vuosilta käy ministeri Anne Berner, jolla ei ollut yhtään avustajaa ja mikä näkyy myös työn tuloksissa ja nyt korjattavien asioiden määrässä mm. taksi- ja junaliikenteessä.”

Mäkynen muistuttaa myös ministerien valtavasta työmäärästä.

”En yleensä tartu näihin kohuihin ja tiedän, että aiheesta kirjoittamalla ei juuri kiitosta ole luvassa, mutta sen verran paljon on liikkeellä väärää tietoa, että hieman on pahimpia ylilyöntejä oikaistava. Politiikassa olisi myös monia isoja asiakysymyksiä, joista keskustella, mutta nykyään mennään median rakentamien kohujen mukana.”

Myös pääministeri Sanna Marin on kommentoinut keskustelua Twitterissä.

”Se, että osa lehdistöstä on alkanut kutsua valtion ei poliittisia sihteerejä avustajien avustajiksi, ei tee asiasta vielä totta.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE