Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mitä ihmettä? IL: Sipilä teki aloitteen Rinteen kaatamiskokouksesta – Sipilä aiemmin tiistaina Demokraatille: ”Se on vale”

Lehtikuva / Vesa Moilanen

Entinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiisti tiistaina Demokraatille erittäin jyrkästi spekulaatiot siitä, että hän olisi ajanut keskustan kansanedustaja Markus Lohen kanssa operaatiota, jossa keskusta ilmoittaa epäluottamuksesta tänään eronnutta pääministeri Antti Rinnettä (sd.) kohtaan.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Ei mitään perää. Se on vale, Juha Sipilä sanoi.

Samaa viestiä toisti Markus Lohi.

– Ei pidä paikkaansa. Se ei ole totta. Emme me ole toimineet tässä aktiivisesti.

Iltalehti kertoo tiistaina illalla, että ex-pääministeri Sipilä teki viime perjantai-iltana kello 19.52 aloitteen Rinteen kaatamiskokouksen kutsumisesta koolle. Iltalehti kertoo nähneensä ratkaisevan viestien vaihdon.

– Nyt tulee jo rauhallisimmilta ja vakaimmilta keskustalaisilta viestiä, että luottamus Rinteeseen on mennyt, Lohi kirjoitti keskustan suljetussa keskusteluryhmässä.

– Kyllä minullekin tullut viesti on pelkästään tätä. Onko meillä ryhmäkokousta ennen välikysymyskeskustelua, Sipilä puolestaan kirjoitti.

Iltalehti kuvaa Sipilän tekoa poikkeukselliseksi.

”Toukokuussa hän on neuvotellut keskustan puheenjohtajana hallitusohjelmasta SDP:n puheenjohtajan Rinteen kanssa. Nyt Sipilä haluaa kaataa Rinteen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE