Politiikka

Mitä Martti Ahtisaari edellä, sitä Donald Trump perässä?

Lehtikuva
Lehtikuva

Nobelin rauhanpalkinnon saaja julkistetaan perjantaina. Ulkomaisen peliyhtiön kertoimien mukaan vahvin ehdokas rauhanpalkinnon saajaksi ovat Kreikan saariston asukkaat, jotka ovat auttaneet saarille saapuneita pakolaisia.

Kreikan saaren asukkaat saavat vedonlyöntikertoimen 2,25.

Toisena listalla ovat Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos ja FARC-sissiliikkeen johtaja Timoleón Jiménez, jotka solmivat elokuussa maan 50 vuotta kestäneen sisällissodan päättämiseen tähtäävän sopimuksen. Kaksikon Nobel-voiton kerroin on Unibetilla 5,50.

Kolmanneksi pienimmän voittokertoimen saa pakolaisia Välimeren ylityksessä auttanut pappi Mussie Zerai. Zerain kerroin on 7,50, samoin kuin paavi Franciscuksen.

Muita nimiä ehdokaslistalla ovat muun muassa saudiarabialainen aktivisti Raif Badawi kertoimella 15, tietovuotaja Edward Snowden kertoimella 31,00 ja Angelina Jolie-Pitt kertoimella 501. Donald Trump on myös nimetty ehdokkaaksi, mutta republikaanien presidenttiehdokas saa Unibetilta jättikertoimen 1001. Valinta ei ole kertoimien valossa todennäköinen.

Ehdokkaita Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi on tänä vuonna nimetty ennätykselliset 376 kappaletta. Palkintoraati julistaa voittajan perjantaina 7.10.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat