”Mitä sananvapautta se on, jos ei uskalla sanoa, että minusta MV-lehti on huono asia, ilman että uhataan joukkoraiskata?”

Jari Soini
Jari Soini

Sosialidemokraattiset opiskelijat Sonk ry aloitti loppiaisena kampanjan saadakseen MV-lehden ja Uberuutisten verkkosivuilla mainostavat yritykset poistamaan mainoksensa ”valheita, naisvihaa ja ulkomaalaisvihaa levittelevältä sivustolta”.

Kampanja löi hynttyyt yhteen Facebookin Loppu MV-lehdelle -yhteisön kanssa, jolla on yli 13 000 tykkääjää. Mainostajat ovatkin poistaneet mainoksiaan vihasivustoilta.

Demariopiskelijoiden puheenjohtaja Hanna Huumonen puhui kampanjasta tänään Sonkin Aate& Kenttä- seminaarissa Helsingissä. Hän nosti esiin muun muassa sen, kuinka MV-lehden puolustelijat vetoavat sananvapauteen.

– Mitä sananvapautta se on, jos ei uskalla sanoa, että minusta MV-lehti on huono asia, ilman että uhataan joukkoraiskata. Kertokaa minulle, mitä sananvapautta se on?

Huumonen muistuttaa, ettei Sonk ole rajoittanut eikä rajoittamassa kenenkään sananvapautta.

– Me sanoimme, että MV-lehti on meidän mielestämme ikävä asia eikä sellaisia pitäisi olla. Se on sananvapautta. 13 000 ihmistä sanoi saman, se on sananvapautta. Me sanotaan yrityksille, jotka siellä mainostaa, ettei me tueta yritystä, joka mainostaa niiden sivuilla. Se on sananvapautta.

Huumonen sanoo, että sananvapaus kuitenkin loppuu laittomien uhkausten kohdalla. Hän kertoo olevansa täysin valmis kriittiseen keskusteluun maahanmuutosta, pakolaisista ja islamista.

– Mutta argumentti ei voi olla se, että lähdetään hyökkäämään jotain konfliktia kohti ja mennään saman tien siihen, että sinä ole suvakki, sinä olet nainen.

Huumosen mukaan jokainen vihaviesti vain vahvistaa, että Sonkin kampanja on oikealla asialla.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat