Politiikka

Mitä viikonloppuna oikein tapahtui? Jussi Halla-aho ihmettelee poliisin ja hotellin johdon väitteitä: ”Menee niin oudoksi, että on pakko kommentoida”

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho palaa vielä viikonlopun tapahtumiin Turussa, missä Halla-aho kertoi aiemmin joutuneensa uhkaavaan tilanteeseen.

Halla-aho kirjoitti Facebookissa kävelleensä kaverinsa kanssa ravintolasta hotellille.

”Mukaan liimaantui antifantti, joka ilmeisesti hälytti kaverinsa paikalle. Kun jäin yksin hotellin edustalle, viisi tyyppiä, osa naamioituneita, piiritti ja ryhtyi rähjäämään. Pääsin livahtamaan ovesta sisään. Yksi antifantti sai naamaansa avautuvasta automaattiovesta ja kiljui: ”Vittu, fasisti, paiskaaks sä oven mun naamaan?!”

Halla-aho kertoi myös, että uhoaminen ja kiljuminen jatkui vielä hotellin aulassa, kunnes ravintolan henkilökunta soitti poliisit paikalle.

Maanantaina Iltalehti kertoi kuitenkin, että poliisi ei käynyt paikalla Halla-ahon ja naamiomiesten kohtaamisen vuoksi.

Mikäli tapahtumasta on taltiointi, siitä käy ilmi ainakin, että respa soittaa tilanteen aikana puhelun.

Halla-aho kommentoi maanantaina tilillään.

”Menee niin oudoksi, että on pakko kommentoida. Eilen poliisi vahvisti Iltalehdelle saaneensa ilmoituksen kyseisestä tapauksesta. Tämän jälkeen poliisi muutti mielensä, ja hotellin johtaja väittää – tai antaa ainakin vahvasti ymmärtää – ettei paikalle kutsuttu sen enempää poliisia kuin vartijaakaan.”

Halla-aho sanoo, että on teknisesti totta, että poliisille ei ole tullut ilmoitusta ”Halla-ahon ja naamiomiesten kohtaamisesta”.

”Ilmoitus tehtiin henkilöstä, joka ei suostunut kehotuksista huolimatta poistumaan hotellin aulasta. Sekin on totta, että asiasta ei ole tutkintaa käynnissä. Kukaan ei ole tehnyt tutkintapyyntöä. Minuun ei käyty käsiksi, eikä kukaan esittänyt suorasanaista uhkausta. Vaikka olisi esittänyt, siitä ei olisi mitään näyttöä. Joka tapauksessa tilanne lakkasi olemasta uhkaava siinä vaiheessa, kun siirryttiin sisätiloihin.”

”Ihmettelen poliisin ja hotellin johtajan väitteitä. Respassa todennäköisesti on tallentava kameravalvonta. Mikäli tapahtumasta on taltiointi, siitä käy ilmi ainakin, että respa soittaa tilanteen aikana puhelun.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat