Politiikka

”Mitään jakovaraa ei yksinkertaisesti ole” – kokoomus vetosi eduskunnassa presidentti Niinistön varoitteluun

Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa
Lehtikuva / Roni Rekomaa

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Kalle Jokinen vetosi valtiopäivien avajaiskeskustelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistön sanoihin valtiopäivien avajaisissa.

Jokinen totesi, että käsillä olevassa noususuhdanteessa on muistettava Niinistön sanat valtiopäivien avajaisissa.

”Moneen kertaan on koettu, kuinka talouden käänne parempaan nopeasti tuudittaa pitämään sitä uutena normaalina, annettuna asiana tulevaisuuteen, ja elämään sen mukaisesti leveästi. Tähän harhaan ei nyt ole varaa”, Jokinen siteerasi.

– Jaan tasavallan presidentin huolen. Suhdannehuipusta huolimatta tulomme eivät riitä kattamaan menojamme. Mitään ”jakovaraa” ei yksinkertaisesti ole. Meidän on noususuhdanteessakin jatkettava uudistuksia, joilla saamme hyvinvointimme rahoituksen kestävälle pohjalle ja varaudumme maailman taloudenheilahduksiin, Jokinen totesi.

Hän kiirehti tiedustelulainsäädännön ja sote-uudistyksen läpiviemistä eduskunnassa.

– Suomalaiset ovat jo liian pitkään joutuneet odottamaan nopeampaa hoitoon pääsyä ja mahdollisuutta valita vapaasti. Toteutuessaan uudistus on ennen kaikkea tasa-arvouudistus, joka tarjoaa kaikille suomalaisille pääsyn parempaan hoitoon ja hoivaan, Jokinen sanoi.

– Presidentti Niinistö muistutti meitä puheessaan myös siitä, että ”vaikka vaalikausi lähestyy loppuaan, tekemisen lista on loppumaton”. Kokoomus on aina valmis uudistamaan yhteiskuntaamme rohkeasti ja vastuullisesti – oli vaalikausi alussa tai lopussa, talous kasvussa tai laskussa, Jokinen päätti toiseen Niinistö-sitaattiin.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat