Politiikka

Miten etenee presidenttiehdokkaan etsintä? – SDP kertoo prosessista tänään

LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen

SDP kertoo tänään aamupäivällä presidenttiehdokkaansa valintaprosessista ja sen aikataulusta. Puolue järjestää tiedotustilaisuuden asiasta aamupäivällä puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

SDP:n presidentinvaalikuviot nousivat vilkkaan keskustelun kohteeksi maanantaina, kun kansanedustaja Eero Heinäluoma kertoi, ettei lähde puolueen ehdokkaaksi vaaleihin.

Myös monet muut näkyvät sosiaalidemokraatit – kuten Tarja Filatov, Lauri Ihalainen, Liisa Jaakonsaari, Tytti Tuppurainen ja Jutta Urpilainen – ovat kieltäytyneet ehdokkuudesta.

Puheenjohtaja Antti Rinne on sanonut keskittyvänsä maakuntavaaleihin, jotka pidetään samaan aikaan presidentinvaalien kanssa.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) toi maanantaina säpinää ehdokaskeskusteluun esittämällä, että SDP:n pitäisi vakavasti harkita asettumista istuvan presidentin Sauli Niinistön taakse.

Muista puolueista keskusta on nimennyt ehdokkaakseen Matti Vanhasen, vihreät Pekka Haaviston ja vasemmistoliitto Merja Kyllösen. Presidentti Niinistö ilmoitti viime viikolla hakevansa jatkokautta valitsijayhdistyksen kautta.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat