Politiikka

Miten käy maineikkaan teatterin rahoituksen, ministeri tänään Tampereelle – Terho: ”On tärkeä kuulla suoraan paikan päällä”

Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho vierailee tänään Tampereella tutustumassa Tampereen Työväen Teatterin tilanteeseen.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho vierailee tänään Tampereella tutustumassa Tampereen Työväen Teatterin tilanteeseen.
Lehtikuva / Martti Kainulainen
Sampo Terho vierailee tänään Tampereella tutustumassa Tampereen Työväen Teatterin tilanteeseen.

– Se on kulttuuriskandaali, jos ajetaan Tampereen Työväen Teatteri, monumentaalinen yhteisö, alas. Se olisi anteeksiantamaton kulttuuriskandaali Suomessa, näin totesi kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) eduskunnassa, jossa käytiin ajankohtaiskeskustelu suomalaisen kulttuurin merkityksestä.

Muutkin pirkanmaalaiset kansanedustaja yli hallitus-oppositio-rajojen puolustivat TTT:tä. Juuri tässä viimeviikkoisessa keskustelussa Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) kertoi käyvänsä paikan päällä Tampereella, jotta hän saa selkeän tilannekuvan teatterin toiminnasta.

Terhon vierailu toteutuu tänään.

TTT:n kohdalla on kyse isoista asioista. Kulttuurin valtionrahoitusta perannut työryhmä on yhtenä esityksistään ehdottanut, että TTT:ltä vietäisiin erityisasema valtakunnallisesti merkittävänä näyttämönä.

Se tietäisi kahden miljoonan euron leikkausta teatterin toimintaan ja luonnollisesti tätä myöten irtisanomisia. Kyseessä olisi iso menetys koko Pirkanmaan kulttuurielämälle niin taloudellisesti kuin kulttuurillisesti. TTT:ssä käy paljon väkeä myös alueen ulkopuolelta.

– Minun oma kantani muotoutuu tässä juuri ja tämä vierailu on keskeinen osa sen muodostamista. Nythän on vielä lausuntokierros päällä ja sitten sen jälkeen tullaan virallisten esitysten kanssa ulos, ministeri Sampo Terho totesi tänään Demokraatille ennen lähtöään Tampereelle.

Terho toteaa, että juuri työryhmän raportin TTT:tä käsitellyt osa on kerännyt huomattavan määrän kritiikkiä ja hänen on oltu paljon asiasta yhteydessä.

– Sen johdosta lähden sitten tänään juuri käymään teatterissa paikan päällä, jotta kuulen ihan ensi käden tietona, mikä heidän näkemys on ja mitkä perustelut heidän statukselleen heillä on sekä miten he ovat itse suunnitelleet omaa tulevaisuuttaan. Se on tärkeä kuulla suoraan paikan päällä, Terho sanoo.

Terho toteaa, että jo ennen vierailua hän on saanut paljon informaatiota siitä, että Tampereen Työväen Teatteria pidetään hyvin merkittävänä yli puoluerajojen.

– Itse pidän myös sitä merkittävänä, että kansallisen statuksen taideinstituutioita on myös muualla kuin Helsingissä, vaikka itse olenkin Helsingin vaalipiiristä, Terho sanoo.

Terhon Tampereen vierailun ajoittumisesta tälle päivälle uutisoi ensimmäisenä Yle.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 49 Demokraatti
KEVYET TULOKSET - Perustulokokeilu päättyy vuoden lopussa
LIISA JAAKONSAARI- Konkarimeppi kertoo oppineensa ainakin yhden asian -
TARKKA JA LENNON - Kirja-arvioissa muistelmia
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat