Ulkomaat

Miten käy Obamacaren? – presidentti rohkaisi suojelemaan terveysuudistusta

Lehtikuva
Lehtikuva
Lehtikuva

Yhdysvaltain tulevan varapresidentin Mike Pencen mukaan presidentti Barack Obaman terveydenhuoltouudistus kumotaan ja korvataan, uutisoi yhdysvaltalaismedia.

Muun muassa CNBC:n mukaan Pence sanoi Washingtonissa lehdistölle, että tulevan presidentin Donald Trumpin hallinto aloittaa toimet niin kutsutun Obamacaren kumoamiseksi heti Trumpin astuttua virkaan. Pence sanoi, että hän olettaa Trumpin käynnistävän korvaamistoimet niin pian kuin mahdollista.

Pencen mukaan Obamacare korvataan ratkaisuilla, jotka laskevat sairasvakuutusten kustannuksia. Edustajainhuoneen puhemiehen Paul Ryanin mukaan republikaaneilla on jo suunnitelma järjestelmän korvaamiseksi.

Puolestaan muun muassa Trumpin kampanjapäällikkönä toiminut Kellyanne Conway sanoi tiistaina MSNBC:n Morning Joe -keskusteluohjelmassa, että republikaaneilla on kasassa osa suunnitelmasta. Conway myös vakuutti, ettei kukaan menetä sairasvakuutustaan Obamacaren korvaamisen takia.

Obaman terveydenhuoltouudistus astui voimaan 2010, jonka jälkeen noin 20 miljoonaa amerikkalaista on saanut sairasvakuutuksen.

Samaan aikaan, kun Pence julisti Obamacaren tulevan kumotuksi, väistyvä presidentti Barack Obama patisti demokraatteja taistelemaan uudistuksensa puolesta. BBC:n mukaan Obama kokosi rivejä yhteen keskiviikkoisella vierailullaan hallintorakennus Capitol Hillissä Washingtonissa.

Kongressin demokraattiedustaja Elijah Cummingsin mukaan Obama oli rohkaissut demokraatteja taistelemaan ja suojelemaan Obaman lippulaivana tunnettua uudistusta. Lisäksi Obama oli kehottanut demokraatteja pysymään vahvoina republikaanien valmistautuessa vallanvaihtoon.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat