Politiikka

Mitta täynnä: ”Palkkiot voivat nousta jopa 6000 euroa kuukaudessa, jos ansiotuloja ei ole – siis tekemättä mitään”

Lehtikuva
Lehtikuva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tukee kansalaisaloitetta kansanedustajien sopeutumiseläkkeen poistamiseksi. Niin sanottua sopeutumiseläkettä maksetaan ennen vuotta 2011 vähintään seitsemän vuotta kansanedustajina toimineille henkilöille.

Sopeutumiseläkettä maksetaan, mikäli edustaja ei työllisty. Vuonna 2011 ja sen jälkeen valittuja kansanedustajia sopeutumiseläke ei koske.

”Tämän sopeutumiseläke on täysin kohtuuton ja kansalaisten oikeustajun vastainen etu. Ministereinä toimineiden kansanedustajien palkkiot voivat nousta jopa 6000 euroa kuukaudessa, jos ansiotuloja ei ole – siis tekemättä mitään. Se suorastaan kannustaa olemaan ottamatta työtä vastaan tai kierrättämään tuloja pääomatuloina.”

Ryhmä pitää myös moraalisesti ongelmallisena, kun esimerkiksi oman yrityksen kautta on nostettu pääomatuloja, jotka eivät vaikuta sopeutumiseläkkeen suuruuteen.

”Tällaiset moraalittomuudet on estettävä ja ilman niitäkin tällainen suojaraha pitää poistaa. Tämä on veronmaksajien rahaa, mutta niillä duunareilla, yrittäjillä tai muilla palkansaajilla, jotka verot kasaavat, ei koskaan tällaisia suojatuloja ole.”

Tällä hetkellä eduskunnassa on vajaat 70 kansanedustajaa tai ministerinä toimivaa, jotka eduskunnan jättäessään saisivat sopeutumiseläkettä.

”Saa nähdä, uskalletaanko tähän moraalittomuuteen puuttua, vai onko oma etu liian tärkeä.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat