Politiikka

”Mitta Väyryseen on täynnä” – Suomenmaan kysely: Keskustan puoluevaltuusto haluaa erottaa kunniapuheenjohtajansa

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

Kolme neljästä keskustan puoluevaltuuston jäsenestä näkee, että Paavo Väyrynen pitäisi erottaa keskustan jäsenyydestä, keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan teettämästä kyselystä selviää.

Lehden selvityksen mukaan moni vastaajista perustelee kantaansa sillä, että sääntöjen pitää olla kaikille samat. Kun Väyrynen perusti taannoin oman puolueensa, hän ei voi olla enää keskustan jäsen. Kahden puolueen jäsenenä ei puoluevaltuuston edustajien mukaan näet voi olla.

– Väy­ry­nen on teh­nyt oman rat­kai­sun ja pe­rus­ta­nut puo­lu­een, joka on sel­keä vies­ti kes­kus­tal­le. Täs­sä­kin asi­as­sa pi­tää ol­la jä­mäk­kä ja teh­dä rat­kai­su Väy­ry­sen erot­ta­mi­sek­si puo­lu­ees­ta, Kari Vuol­lo to­te­aa Suomenmaalle.

– Mit­ta Väy­ry­seen on täyn­nä, Mar­ja Pel­to­mä­ki puolestaan ki­teyt­tää lehdessä.

Erottaminen saattaisi vain pahentaa asioita.

Vastaajista neljäsosa kuitenkin katsoo, että vaikka Väyrysen toiminta olisi tuomittavaa, niin hänen erottamisensa puolueesta saattaisi vain pahentaa asioita.

– Mie­les­tä­ni puo­lu­e­joh­don tu­li­si ot­taa lu­sik­ka kau­nii­seen kä­teen ja is­tua sa­maan pöy­tään Väy­ry­sen kans­sa. Pe­rik­si ei tart­te an­taa, mut­ta yh­des­sä asi­at pi­tää pys­tyä so­pi­maan, Tee­mu Ha­ka­la miettii Suomenmaassa.

Suomenmaa kertoo tehneensä ky­se­lyn vii­kol­la 46. Kyselyyn vastasi vas­ta­si 67 puo­lu­e­val­tuu­tet­tua. Kaikkiaan puoluevaltuustoon kuuluu 135 jäsentä. Valtuusto on puo­lu­een ylin päät­tä­vä elin puo­lu­e­ko­kous­ten vä­li­se­nä ai­ka­na.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat